Facebook Bizi Nasıl Mutlu Ediyor?

InnoCence

ÜLKÜ & UMAY
Webmaster
Prenses
Aşırı internet kullanımı bağımlılığa dönüşerek insan psikolojisini etkiliyor. Facebook bizi nasıl mutlu ediyor merak ettiniz mi?

Masaüstü hantal bilgisayarlarla başlayıp cebe giren akıllı telefonlarla hayatın her alanına nüfuz eden internet, insanoğlunun iletişim şeklini ve beyin fonksyonlarını değiştiriyor. Aşırı internet kullanımının bağımlılığa dönüşerek insan psikolojisi üzerindeki derin etkisini ele alan El Cezire sitesi konuyla ilgili son bulguları derledi.

Maryland Üniversitesi Medya ve Kamu Araştırmaları Merkezi ‘Bağlantısız 24 Saat’ projesi kapsamında bir gün boyunca bilgisayar, akıllı telefon ve hatta iPod bile kullanmalarına izin verilmeyen öğrencileri inceledi. Öğrenciler en çok telefonlarından vazgeçmekte zorlandılar. Merkezin direktörü Susan Miller “Akıllı telefon modern zamanların İsviçre çakısı” diyor.

İnternete giremedikleri süre boyunca denekler ‘depresif, yalnız, sıkılmış ve konsantrasyonlarının düşük olduğunu’ söylediler. Deneklerde fiziksel sıkıntılar da baş gösterdi. Fakat öğrenciler “mesaj ve maillere cevap vermedikleri için geçerli bir bahanelerinin olmasından’ ötürü mutluluk duyduklarını belirttiler.

İnternet bağımlılığından kurtulmak isteyenlere gene internet üzerinden yardım eden FaceAnonymous sitesinin kurucularından Siavosh Araste’ye göre Facebook beyinde dopamin salgılatan ödüllendirme sistemine göre dizayn edildİ. Araste “Facebook’a girdiğinizde hayal kırıklığına uğrama ihtimaliniz çok az. Genelde ya biri mesaj atmıştır, ya da biri iletinizi beğenmiştir” yorumunu yapıyor.

Stanford Üniversitesi’nden Elias Aboujaoude “İnternet kişiliğimizin narsisizm, ahlaksız davranışlara eğilim gibi kötü yönlerinin ortaya çıkmasına zemin hazırlayarak davranışlarımızı etkiliyor” diyor.

---> Facebook Bizi Nasıl Mutlu Ediyor?

Facebook beni hiç mutlu etmedi, sanal ortam bağımlılığım hiç olmadı, Facebook gibi ortamlarda beğeni aldıkları için, mesaj aldıkları için mutlu olan ve hayatı sanal ortam olan insanlar ve de gerçek yaşantıya karışmak istememe ya da karışamama durumundaki insanlar derhal psikolojik destek almalı...

Sürekli internet kullanıcısı olmama rağmen aylardır Facebook'a girmiyorum, beni mutlu etmiyor olmalı. : )

Facebook'un bağımlılık yaptığını düşünüyorum ki aslında sanalda herşey yapıyo; facebook hesabı almayı düşünmedim..
Sonra insan netin başından kalkamıyo..
Teşekkürler konu için :)

Şu faceye ısınamadım ) o da bana ısınamadı tabi herşey karşılıklı...bir arkadaşımı bulmaya kalksam bile saatlerce ugraşıp hayy seni icat eden abiye selamlar deyip kapatıyorum)

ama bagımlısı olan o kadar insan var ki, artık altın günlerinde bile facebook konuşulur oldu xD

İşte Biz , İşte Facebook adı altında bir yazı dikkatimi çekmişti geçenlerde ;

Facebook'ta herkes mutlu, gerçek hayatta depresyon ilaçları yok satıyor
Facebook'ta herkes herkesle arkadaş, gerçek hayatta kimse kimseyi tanımıyor
Facebook'ta herkes paylaşımcı, gerçek hayatta kimse günahını vermiyor
Facebook'ta herkes bilgi sahibi, gerçek hayatta GooGLE sağolsun
Facebook'ta övgü beğeni var, gerçek hayatta yargı çekememezlik var
Facebook ne düşündüğünü biliyor, gerçek hayatta kimin umrunda
Facebook'ta doğum günleri unutulmuyor, gerçekte adın bile anılmıyor!

İnternet'i amacı içinde kullandığım sayılı yerlerden bir tanesi Facebook . Gerek Organizasyon düzenleme ve içeriğinin oluşturulması , gerek İnsanlarla kolay iletişim , gerekse bilgilendirme adı altında kullanıyorum . Çoğu zamanda işe yarıyor . Zaman zaman oyunlarıyla " Can Sıkıntımı " bile gideriyorum .

Mutluluk aşamasına gelecek olursak , Mutluluk benim içimde , dışarıda yada Sanal Alemde aramanın bir anlamı yok :)

Facebook beni mutlu etmiyor sadece anlık paylaşımlar sayesinde tebessüm etmeme vesile oluyor,
ve bazı konularda destek almama yarıyor. Örneğin vermek istediğim mesajlar bilgi paylaşımları çoğu zaman insanların hatalarını düzeltmeye yardımcı oluyor ve ya düşünmesine sebep oluyor Çünki biliyorumki birşeyleri değiştirmek istiyorsak önce kendimizden sonra etrafımızdan başlamak gerek.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri