Yağarken memleketimin toprağına lapa lapa karlar
Soğuk, kış, yalnızlık, ben ve beter günler, gözümden sızarken gizlice yaşlar yüreğime
Üşürüm kendi kalabalığımda, düğümlenir boğazıma birşeyler adını koyamam, Savrulurum mevsimsiz yaprak gibi, kanatırım içimdeki dikenlerimi
Gülerim birde muzipçe, yine yapacağını yaptın kendine Bakarım görmem, görürüm bakmam Etrafımdan geçip giden insanlığı
Sessiz çığlığımla dökerim içimi dışıma kendimi kendimle Ve başlarım siteme , hiçbirşeyi umursamadan, konuşurum fısıldayarak, deli desinler kimin umrunda ki
Akıllı oldun da ne oldu sanki, haykırırım!
Ey hayat ! Derdin ne
Bir anlasam beni götürmek istediğin yer nerede, labirentin içinde çarpıp duruyorum kendime, yetinmeyi bilmiyorsam bu benim suçum değil ki
Hayat sürüklüyorsun peşinden Dur bir yerde artık, dur dinlen dinle
Suçlusu kim ben miyim?
Ben mi gidin dedim ardına bakmadan, ben mi yarı yolda bıraktım söz verdiklerimi, her gelen kör bıçağınla deşmedi mi? şu sevilmek isteyen yüreğimi
Bu bir sevgili mi yok hayır Hayır her gelen sevgili olsaydı Canda takat kalır mıydı söyle, Küçücük yüreğine kaç sevgi sığar ki
Canım dediklerin seni bir kalemde silmedi mi Yüzüne gülüp ardından anlatmadılar mı seni, çaresiz hissetmedin mi kaç kez kendini, sarılmadın mı yeter üzmelerine izin vermeyeceğim yeminleri etmedin mi ?
Ben bunu haketmedim diye haykırmadın mı defalarca söyle kim duydu senden başka
Her bitişte tekrar diriltmedin mi kendini
Telkin vermedin mi? Hadi toparlan silkelen şöyle gidenin kayıbı, sen ne kaybettin ki Ağlamak mı istiyorsun ağla hadi hüngür hüngür, bakma etrafına dök içinin acısını gözyaşınla sula sen gidenin toprağını
Göm derinlerine hadi bunu sen yapabilirsin Bakma ardına hayat senin Bunu biliyorsun Aşacaksın sen neler aşmadın, söylesene
Hangi acı seni öldürdü ki Hangi giden döndü
Hangi gelen gitmedi ki bırak gitsin
Gitmeli gidecek tutamazsın ki? Aklındaysa sensiz bir hayat engel olamazsın Bırak
Bak ardından
Yada dur bakma, senin değildir ki artık Seninle değildir, aç gözlerini kaldır pempe perdeleri, gör gör artık göstermelik sevgileri, sahtelikleri
Of yeter bir sen misin sanki, Bak kimin umrunda yada sen kimin umrundasın ki
Hadi hayat dışarıda seni bekliyor, tak maskeni hemde en güzelini
Gülümse
Evet gülümse ve ben burdayım de utanma
Senin alnın açık, unutma
Yüreğindeki kardelenlerden kopart bir tane al avucuna,
ve ısıt onu sevginle
Çarpmış olsanda her defasında kendine
Boşver, gülümse
Mürüvvet Numan
Üşürüm kendi kalabalığımda, düğümlenir boğazıma birşeyler adını koyamam, Savrulurum mevsimsiz yaprak gibi, kanatırım içimdeki dikenlerimi
Gülerim birde muzipçe, yine yapacağını yaptın kendine Bakarım görmem, görürüm bakmam Etrafımdan geçip giden insanlığı
Sessiz çığlığımla dökerim içimi dışıma kendimi kendimle Ve başlarım siteme , hiçbirşeyi umursamadan, konuşurum fısıldayarak, deli desinler kimin umrunda ki
Akıllı oldun da ne oldu sanki, haykırırım!
Ey hayat ! Derdin ne
Bir anlasam beni götürmek istediğin yer nerede, labirentin içinde çarpıp duruyorum kendime, yetinmeyi bilmiyorsam bu benim suçum değil ki
Hayat sürüklüyorsun peşinden Dur bir yerde artık, dur dinlen dinle
Suçlusu kim ben miyim?
Ben mi gidin dedim ardına bakmadan, ben mi yarı yolda bıraktım söz verdiklerimi, her gelen kör bıçağınla deşmedi mi? şu sevilmek isteyen yüreğimi
Bu bir sevgili mi yok hayır Hayır her gelen sevgili olsaydı Canda takat kalır mıydı söyle, Küçücük yüreğine kaç sevgi sığar ki
Canım dediklerin seni bir kalemde silmedi mi Yüzüne gülüp ardından anlatmadılar mı seni, çaresiz hissetmedin mi kaç kez kendini, sarılmadın mı yeter üzmelerine izin vermeyeceğim yeminleri etmedin mi ?
Ben bunu haketmedim diye haykırmadın mı defalarca söyle kim duydu senden başka
Her bitişte tekrar diriltmedin mi kendini
Telkin vermedin mi? Hadi toparlan silkelen şöyle gidenin kayıbı, sen ne kaybettin ki Ağlamak mı istiyorsun ağla hadi hüngür hüngür, bakma etrafına dök içinin acısını gözyaşınla sula sen gidenin toprağını
Göm derinlerine hadi bunu sen yapabilirsin Bakma ardına hayat senin Bunu biliyorsun Aşacaksın sen neler aşmadın, söylesene
Hangi acı seni öldürdü ki Hangi giden döndü
Hangi gelen gitmedi ki bırak gitsin
Gitmeli gidecek tutamazsın ki? Aklındaysa sensiz bir hayat engel olamazsın Bırak
Bak ardından
Yada dur bakma, senin değildir ki artık Seninle değildir, aç gözlerini kaldır pempe perdeleri, gör gör artık göstermelik sevgileri, sahtelikleri
Of yeter bir sen misin sanki, Bak kimin umrunda yada sen kimin umrundasın ki
Hadi hayat dışarıda seni bekliyor, tak maskeni hemde en güzelini
Gülümse
Evet gülümse ve ben burdayım de utanma
Senin alnın açık, unutma
Yüreğindeki kardelenlerden kopart bir tane al avucuna,
ve ısıt onu sevginle
Çarpmış olsanda her defasında kendine
Boşver, gülümse
Mürüvvet Numan