Malzemeler
Hazırlanışı:
- 250 gr dana eti
- 3-4 Adet domates
- 2 adet iri sogan
- 2 dis sarimsak
- 1 yemek kasigi tereyagi
- Sarimsakli yogurt
- 1 veya 2 pide ekmegi
- 2-3 yemek kasigi sivi yag,
- tuz
Hazırlanışı:
- Eti doner eti inceliginde dograyin, tavaya sivi yagi ve dogramis olan etleri ilave edip kisik ateste pisirin.
- Diger taraftan domatesleri,soganlari,iki dis sarmisagi kuçuk bir tencereye rendeleyin bir tutam tuz ekleyerek kaynatin, susuz gelirse az bir miktar su ilave edin.
- Etler suyunu cekince biraz tuz ilave edin ve kisik ateste kizarmasini saglayin.Pideleri findik buyuklugunde kup kup dograyin servis tabagina paylastirin.
- Kizarmis olan etleri servis tabaginda pidelerin kenarina paylastirin, hazirladiginiz domates sosunu,sarmisakli yogurdu ve istege gore kizartiginiz tereyagini sirayla pidelerin uzerine yayin.Afiyet olsun.