3 su bardağı yulaf ezmesi, 2/3 çay bardağı iri kırılmış badem, 2/3 çay bardağı iri kırılmış ceviz içi, 1 yemek kaşığı esmer şeker, 1 tutam tuz, 1/3 su bardağı bal, 1 paket vanilya, Yarım çay kaşığı badem aroması, 2/3 çay bardağı kuru yaban mersini, 2/3 çay bardağı doğranmış kuru kayısı
Fırını 170 dereceye ayarlayın. Yulaf ezmesi, badem, ceviz içi, şeker, tuz ve vanilyayı geniş bir kapta harmanlayın. Bal ve badem aromasını ekleyip karıştırın ve yağlı kağıt serili tepsiye aktarın. Tepsiyi fırına yerleştirin ve her 15 dakikada bir karıştırarak 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp kuru yaban mersini ve kayısıları ekleyin ve tamamen soğuyana kadar oda ısısında bekletin. Yoğurt ve taze meyveler ile servis yapın.