Show TV'de Alişan ve Özlem Yıldız'ın sundukları 'Herşey Dahil' programına konuk olan Zerrin Özer son dönemde sıkça tartışılan Eurovision'la ilgili düşüncelerini anlattı.
Geçen yıl TRT'den kendisine Eurovision'a gitmesi ile ilgili teklif geldiğini ifade eden Zerrin Özer "Böyle bir düşüncem yok. Sevgili TRT'mizin bünyesindeki müdürlerden vardı geçen sene. Çok istediler geçen sene gitmemi fakat şarkı sözleri yoktu" diye konuştu.
TÜRKİYE'Yİ EN ÇOK TEMSİL EDEN SANATÇI BENİM
Medyaya da ince bir gönderme yapan Zerrin Özer "Türkiye'de çoğu şeyler yazılır çizilir ama benimkiler pek yazılıp çizilmez. Türkiye'yi yurtdışında en çok temsil eden sanatçı benim. Türkiye'yi temsilen bir sanatçı gitmesi gerekiyorsa devlet senfonisindeki değerli müzisyenlerle beraber çoğu yerde Türkiye'yi temsil etmişimdir. Eurovision da onlar gibi bir şey" ifadesini kullandı.
SONUNCU DA OLSAM KARİYERİME ZARAR GELMEZ
Bazı sanatçıların Eurovision'da alacağı derece nedeniyle kariyerlerine ya da isimlerine bir zarar gelmesinden korktuklarını söyleyen Zerrin Özer kendisinin böyle bir endişesinin olmadığını belirtti.
"Ben ve benim gibi sanatçılar bunların çok üstündeyiz. Gidilse 10. da olunca hiç bir şeyin kaybolacağına ben inanmıyorum" diyen Özer yıllar önce yine TRT'den kendisine teklif geldiğini ve o zaman İngilizce şarkı sözleri söylemek için direttiğini ve kabul edilmediği için gitmediğini ifade etti.
Şimdilerde bu krizin aşılmasıyla İngilizce olmasını tercih edeceğini ifade ederek "Sevgili Sertab gitti ve çok da hakkını vererek birincilik getirdi. Tabi international yani herkes anlamalı ne söylediğinizi aslında" diyerek 'Bu tamamdır' diyebileceği bir şarkı sözleri olduğu takdirde gitmeyi isteyeceğini söyledi.
"Giderim tabi neden gitmeyeyim. Kim ülkesini temsil etmek istemez ki" diyen Zerrin Özer ufak şeyler takılmadığını ve 5. de olsa sonuncu da olsa Zerrin Özer'liğinden ya da kendi kariyerindeki insanlardan hiç bir şey götürmeyeceğinin de altını çizdi.