Euro 2012'nin Arka Bahçesi

bluee

Kayıtlı Üye
2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapan Polonya ve Ukrayna'nın hazırlık süreci hakkında bilinmeyenler...

EURO2012 heyecanı tüm Avrupa'yı sarmışken yapımcılar da Ukrayna ve Polonya'daki bu organizasyona el atmayı ihmal etmedi. İzlenmesi gereken yapımlardan biri de Haziran ayında Discovery Channel'da yayınlanacak olan "Avrupa Şampiyonası Yaklaşırken" (Engineering the European Championship). Polonya ve Ukrayna'nın turnuvaya hazırlanma sürecini kamera arkasından anlatan programın yönetmeni Andrzej Slodkowski ile İlkan Tenekeci'nin yaptığı röportaj da bu yapımın kaçırılmaması gerektiğinin bir göstergesi.

Discovery Channel bu projede size nasıl yaklaştı ve siz neden böyle bir projeyi kabul ettiniz? Yani demek istediğim bunun hangi kısmı ilginizi çekti?

A.S: Aslında tam tersi oldu, ben Discovery'le görüştüm desem daha doğru olur (Gülüşmeler). Programı kabul etmek için o kadar hızlı cevap verdiler ki bu sanırım bizim bütün evrak işlerini bir ay gibi bir zamanda hazırlamamız sayesinde oldu. Bana kalırsa, Discovery ve program sorumluları, bunun dünya çapındaki izleyici kitlesinin dikkatini çekeceğini fark etti; çünkü anladığım kadarıyla programı sadece Avrupa'da değil, dünyanın pek çok yerinde yayınlayacağız. Bence, benim ilk önce bir fikir bulup teklif ile beraber çalışma dökümünü yollamam sebebiyle çok çabuk anlaştık.

O zaman sorumu böyle bir projeyi yapma fikri nasıl ortaya çıkıp da siz Discovery'e "Size bir teklifim var ve harika olacak yani bence bu harika bir şey olacak." dediniz şeklinde değiştireyim.

A.S: Güzel soru, güzel soru. Bilirsiniz, Avrupa Şampiyonası çok büyük bir organizasyon ve Polonya'daki herkes bunun hakkında konuşuyor; neredeyse tüm Polonya ve Ukrayna'daki hayatın bir parçası. Ve ben de bunu klasik olarak değil de kamera arkasından yansıtmak istedim, herhangi bir televizyon programında olmayacak şeyler; çünkü şampiyonayla ilgili aynı haberleri yayınlamaktansa stadyumların hazırlanması, güvenlik ve havaalanlarının düzenlemesi gibi şeyler bana çok daha ilgi çekici geliyor. Bence bu fikir yeni ve orijinal. Yani, ortaya çıkan şey... Ben genellikle senaryo ve düşünce üzerinden yola çıkıp kişisel olarak en çok neyi izlemekten hoşlanacağım ve ilgimi neyin çekeceği üzerinde duruyorum. Bu yüzden araştırmacılar ve bu işi bilen insanlarla birlikte çalışmaya başladım ve Avrupa Şampiyonası'nı kamera arkasında yansıtma fikri ortaya çıktı.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol puff
antalya havalimanı transfer
Geri