AfetSu
Bayan Üye
Malzemeler
250-300 gr kuşbaşı et
2 patates
2 domates
2 havuç
1 soğan
1 kaşık domates salçası
4 diş sarımsak
Baharat(arzûya göre)
tuz
sıvı yağ
Tarif
Et sıvıyağla bir tencerede suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
Suyunu çekmesine az kala yemeklik yani küçük ince doğranmış soğan,ikiye bölünmüş sarımsaklarve halka doğranmış havuçlar eklenir.
Salça bir bardak sıcak suda ezilir eklenir.
1,5 bardak da sade sıcak su eklenir.
Yemek fokurdamaya başlayınca hafif iri küp doğranmış patatesler eklenir.
Patatesler çok pişmeden kabuğu soyulup dilim doğranmış domatesler, baharatlar ve tuz eklenir.
Pişince ateşten alınır.
250-300 gr kuşbaşı et
2 patates
2 domates
2 havuç
1 soğan
1 kaşık domates salçası
4 diş sarımsak
Baharat(arzûya göre)
tuz
sıvı yağ
Tarif
Et sıvıyağla bir tencerede suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
Suyunu çekmesine az kala yemeklik yani küçük ince doğranmış soğan,ikiye bölünmüş sarımsaklarve halka doğranmış havuçlar eklenir.
Salça bir bardak sıcak suda ezilir eklenir.
1,5 bardak da sade sıcak su eklenir.
Yemek fokurdamaya başlayınca hafif iri küp doğranmış patatesler eklenir.
Patatesler çok pişmeden kabuğu soyulup dilim doğranmış domatesler, baharatlar ve tuz eklenir.
Pişince ateşten alınır.