Etli Şehriyeli Bulgur Pilavı

bal_böceği

€q0iSt
Prenses
Kayıtlı Üye
36720.jpg


Malzemeler

150-200 gr kuşbaşı et (kuzu tercihimdir)
1.5 kahve fincanı arpa şehriye
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 tatlı kaşığı pul biber
4 kaşık sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme)

Tarifi

Etler az su ve iki kaşık sıvı yağ ilavesiyle kısık ateşte pişirilir (haşlanmış et veya önceden kavrulmuş et kullanıyorsanız doğrudan pilavı yapmaya başlayabilirsiniz ) . Tencere ocağa alınır, iki kaşık sıvı yağ ve şehriye kısık ateşte sürekli karıştırarak kavrulur.

Rengi dönünce, fazla kararmadan hemen domates salçası ilave edilir. Bir kaç defa karıştırılır, pul biber ilave edilir. Kavrulmuş etler, bulgur ve kaynar su eklenir.

Kaynayınca altı kısılır. 10 dakika kadar pişmesi yetiyor (ben duru pilavlık bulgur kullanıyorum) . Suyunu çekip yumuşayınca, tereyağı tavaya alınır.

Eriyip biraz kaynayınca pilavın üzerine gezdirilir (pilav piştikten sonra yağ ilave etmek istemezseniz, demlendirerek servis yapabilirsiniz.

Altı kapatılır, üzerine biraz karabiber serpilir. 5 dakika kadar dinlendirilip servis yapılır.
 
---> Etli Şehriyeli Bulgur Pilavı

Ananem leziz yapar yanlıs bu yemek dısarda kaldıgı 1 saatte bozulabılıyor dıkkat edilmeli :)
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst