Etli Şalgam Dolması

ashli

Bayan Üye
ETLİ ŞALGAM DOLMASI

MALZEMELER
Sogan 2 orta boy 150 gram
Maydanoz 1/2 demet 30 gram
Pirinç 1/3 su bardagi 60 gram
Kiyma (orta yagli) 1 1/2 su bardagi 250 gram
Salça 1 yemek kasigi 10 gram
Tuz 2 tatli kasigi 12 gram
Kara biber 1/2 tatli kasigi 1 gram
Kirmizi biber 1/2 tatli kasigi 1 gram
Nane 2 yemek kasigi 2.6 gram
Su 2 su bardagi 400 gram
Margarin 1 yemek kasigi 10 gram

YAPILIŞ TARİFİ
Sebzeleri yika. Sogani soy, yika, ince ince dogra. Maydanozu yika, ayikla,
ince ince kiy. Pirinci yika, süz. Sogan, maydanoz, pirinç, kiyma, salça, 1
tatli kasigi tuz, baharat, nane, 1/4 su bardagi su ve yag ile iyice karistir.
Salgamlarin kabugunu soy, içlerini kenar kalinligi 3-4 milimetre kalacak
sekilde oy ve hazirlanan içle doldur. Tencereye, açik kisimlari üste gelecek
sekilde diz.
Kalan suyu ve tuzu koy. Salgam ve pirinçler yumusayincaya degin,
yaklasik 50 dakika pisir.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst