Etli Polenta

MALZEMELER
Polenta keki için;
8 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvıyağı
Yarım yemek kaşığı tuz
Yarım kg. mısır unu
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Et Sosu İçin;
250 gr. minik kuşbaşı kuzu veya dana eti (karides de olabilir)
1 adet orta boy kuru soğan (çok ince yemeklik doğranacak)
1 yemek kaşığı tereyağı veya 3 yemek kaşığı sıvıyağı
1 çay kaşığı tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Önce su, sıvıyağı ve tuzu bir tencereye koyarak, ateşin üzerine oturtalım. Su kaynamaya başlayınca, suyun tam ortasından ve suya bir karış mesafeden mısır ununu yavaş yavaş ekleyelim. Bu arada da sürekli karıştırmaya devam edelim. Yaklaşık 10 dakika sonra helva kıvamına gelen karışımı zeytinyağı ile yağlanmış orta boy bir fırın tepsisine iki parmak yüksekliğinde yerleştirelim. Kekin üzerine 1 tatlı kaşığı pul biber ve 4-5 yemek kaşığı sıvıyağı gezdirip, 175 dereceye ayarlanmış orta ısılı fırında 15 dakika kadar pişirip alalım. Öte yandan, et sote için tavada kızan yağın içinde soğanları 2-3 dakika kadar karıştırıp, kavuralım. İçine etleri ekleyip, yine karıştırarak 7-8 dakika kavurmaya devam edelim. Üzerine 1 su bardağı su ekleyerek, etler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Tuz ve karabiberini atıp, ocaktan alalım. Soğuyan polenta kekinden, bir su bardağının ağzıyla yuvarlak parçalar çıkaralım. Bir servis tabağına bu halka keklerimizi yerleştirip, üzerine de birer yemek kaşığı dolusu et sotelerimizi koyalım. Servise sunalım. Et yerine yağda kızarmış karidesleri de yerleştirebilirsiniz, bu da çok yakışır.
 
takipçi satın al
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst