Etli patlican sarmasi

yasemin1963

Bayan Üye
Malzemeler:

<>yarım kilo yağsız Kıyma

<>1 yumurta

<>1 Soğan

<>1 Çay bardağı Galeta tozu

<>1 avuç kadar kıyılmış Maydonoz
<>Karabiber

<>Kimyon

<>Tuz

<>3 Domates

<>1 kilo Patlıcan

<>6 adet sivri Biber

<>1 kaşık Salça

<>Sıvıyağ

<>1 bardak Su

Yapılışı:

Bir kapta kıymayı, yumurtayı, ince doğranmış soğanı, baharatları, tuzu, galeta tozunu ve kıyılmış maydonozu karıştırıp köfteler hazırlayın, tavada hafifçe kızartın.

Patlıcanları yıkayın, kabuklarını alacalı soyun.1 er cm. kalınlığında uzunlamasına dilimlere kesin.

Ocakta tavada patlıcanları kızartın. Masaya 2 patlıcan dilimini çapraz olarak koyun. Ortasına köfteyi koyun ve bohça gibi her iki taraftan sarın, kürdan geçirin. Uçları altta kalacak şekilde tepsiye yerleştirin Patlıcanların üzerlerine domatesi doğrayın.Sivri biberle süsleyin.

Patlıcanları kızarttığınız tavaya , salçayı koyup sulandırın.Patlıcanların üstüne dökün.Orta ateşte fırında pişirin.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst