Salvo
Kayıtlı Üye
Etli Lahana Sarması..
Malzemeler
beyaz lahana
500 gram yağlı kıyma
1 adet büyük soğan
1 adet küçük domates
1 Türk kahvaesi fincan pirinç
3 yemek kaşığı domates salçası
maydanoz
nane
karabiber
tuz
Hazırlanışı
Lahana yaprakları 10 dakika az tuzlu suda haşlanır.
Soğan, domates, maydanoz, salça, nane, karabiber, tuz robotta çekilir.
Hazırlanan malzeme, pirinç ve kıyma karıştırılır.
Tencerenin dibi lahana yaprakları ile kaplanır.
Lahana yaprakları 3-4 cm. genişliğinde uzunlamasına şeritler halinde kesilir.
Uzun şeridin bir ucuna çaprazlamasına iç malzemeden konulur.
Üçgen olacak şekilde malzemenin üzerine katlanır.
Üçgen formu korunarak muska şeklinde katlanılır.
Sarmalar düzgüce tencereye dizilir.
Pişirmeye başlamadan önce bir tabak ile sarmaların üzeri dağılmamaları için kapatılır.
Tabağın üzerine taşacak kadar su konulunup ağır ateşte pişirilir.