Etli Lahana Sarması

Salvo

Kayıtlı Üye
Etli Lahana Sarması..


422401936_82ec93a2a5.jpg



Malzemeler

beyaz lahana

500 gram yağlı kıyma

1 adet büyük soğan

1 adet küçük domates

1 Türk kahvaesi fincan pirinç

3 yemek kaşığı domates salçası

maydanoz

nane

karabiber

tuz


Hazırlanışı

Lahana yaprakları 10 dakika az tuzlu suda haşlanır.
Soğan, domates, maydanoz, salça, nane, karabiber, tuz robotta çekilir.
Hazırlanan malzeme, pirinç ve kıyma karıştırılır.
Tencerenin dibi lahana yaprakları ile kaplanır.
Lahana yaprakları 3-4 cm. genişliğinde uzunlamasına şeritler halinde kesilir.
Uzun şeridin bir ucuna çaprazlamasına iç malzemeden konulur.
Üçgen olacak şekilde malzemenin üzerine katlanır.
Üçgen formu korunarak muska şeklinde katlanılır.
Sarmalar düzgüce tencereye dizilir.
Pişirmeye başlamadan önce bir tabak ile sarmaların üzeri dağılmamaları için kapatılır.
Tabağın üzerine taşacak kadar su konulunup ağır ateşte pişirilir.

 
---> Etli Lahana Sarması

ananem ne güzel yapıyor dimi 2 tane yiyince tüm gün yemek yemiyo insan:)
 
---> Etli Lahana Sarması

haklısın abla gözlerimizi hastanede açıyoruz :11:
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst