Etli Kuru Bamya

İnci

1907
Prenses
İçindekiler:
200 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı
50 gr kuru bamya
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet büyük boy soğan (iri doğranmış)
1 lt et suyu
1 adet limonun suyu
3 adet domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, küçük küp doğranmış)
Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)

Tarif:
• Bamyaları kaynar suda 10-15 dak. haşlayıp, süzün.
• Tereyağını ısıtıp, soğanları katın. Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 4-5 dak. soteleyin.
• Karıştırmaya devam ederek etleri ekleyip, rengi değişinceye kadar, yaklaşık 5-6 dak. soteleyin.
• Et suyunu ilave edip, kaynama noktasına kadar ısıtın. Bamya, limon suyu ve tuzu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, etler ve bamya hafif yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 20-25 dak. pişirin.
• Domatesleri ilave edip, 5 dak. daha pişirin ve ateşten alın. Arzu ederseniz karabiber serperek sıcak servis yapın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst