Etli Börülce

İnci

1907
Prenses
Malzeme :
500 gr. kuşbaşı et,
2 kaşık yağ,
2 bardak börülce,
2 adet soğan,
1 kaşık salça,
tuz.

Yapılışı:
1- Eti bir tencereye koyup içine kıyılmış soğanı ve yağı ilave ediniz.
2- Orta hararetli ateşe koyup soğanlar hafif saranncaya ve ette kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurunuz.
3- Sulandırılmış salçayı veya kabuklan soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi koyup bir iki defa daha karıştırarak domatesi öldürünüz.
4- 5-6 bardak su koyup, akşamdan ıslanmış börülceyi veya haşlanmış börülceyi yıkayıp ilave ediniz.
5- Kırmızı biberleri yıkayıp börülceye koyunuz.
6- Orta hararetli ateşte et ve börülce taneleri iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
7- İnmesine yakın tuzu atıp bir iki taşım daha kaynatınız.
8- Yüze, yüz suyu kalarak ateşten alınız.
9- Servis tabağına boşaltıp sıcak olarak servis yapınız.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst