Esma Esad: Aile İçinde Diktatör Benim

'Kartaliçe

Bayan Üye
1332147637_68_esmaesad.jpg


Suriye Devlet Başkanı Esad ve eşi Esma Esad'ın basına sızan yazışmaları yankı bulmaya devam ediyor. Esma Esad, bir arkadaşına, "Aile içinde asıl diktatör benim" diye yazmış.


İngiltere doğumlu 36 yaşındaki Esma Esad’ın eşi, ailesi ve arkadaşlarıyla yazışmaları, onun Beşar Esad’a çok bağlı olduğunu ortaya koydu.

Direnişin başlamasından önce Suriye'nin özgürleşmesi üzerine açıklamalar yapan Esma Esad’a ait olduğu iddia edilen e-postalar, genç kadının isyanla birlikte ülkede dökülen kan karşısında endişe duymadığı yorumlarına da neden oldu.

SÖZ SAHİBİ ESMA ESAD

Söz konusu e-postada, Esma Esad, “diktatör” tabirini evde kimin sözü daha çok geçiyor tartışmasına yanıt olarak kullanıyor. Esad, “Dinleme konusuna gelirsek, asıl diktatör benim, Beşar’ın seçeneği yok” diyor. Esma Esad’ın bu ifadeleri diğerlerinin eşini nasıl gördüğünün farkında olduğuna da işaret etti.

Esma Esad, 10 Ocak’ta bir aile dostuna yazdığı e-postada, Suriye liderinin yaptığı bir konuşmayı överek, “çok güçlü olduğu, ortalıkta dolanmadığı” mesajını verdiğini yazıyor.

Bir başka yazışmada ise Beşar Esad’ın ABC News’e verdiği röportajın, Suriye liderini kötü gösterecek şekilde montajlandığından şikayet ediyor.

HUMUS'LA ALAY ETMİŞ

17 Aralık tarihli bir yazışmada ise Esad çifti, Suriye ordusunun ağır baskısı altındaki Humus halkı hakkında şakalar yapıyor. Esma Esad’a eşi olduğu öne sürülen kişiden, “Sınavda sıfır çeken öğrenci” başlıklı bir e-posta geliyor. Yazışmanın devamında internetten toplanmış, “Napolyon hangi savaşta öldü? Son savaşında” gibi espriler yer alıyor.

Ertesi gün Esma Esad aynı e-postayı, konu kısmını “Çok akıllı bir Humuslu öğrenci” şeklinde değiştirerek, babasına ve ailesinden iki kişiye daha gönderiyor.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber ankara nakliyat
bypuff
Geri
Üst