Eskiden Edep...

'hayaL

Bayan Üye
İnsanlarımız eskiden edeplerindeki inceliklerine binaen ‘Işığı yak’ demezlerdi. Çünkü yakmak olumsuz bir kelimedir. Bunun yerine ‘Işığı uyandır’ derlerdi
Geceleyin yatarlarken de ‘Lambayı (mumu) söndür.’ demezler (Allah kimsenin ışığını söndürmesin.),çünkü söndürmek olumsuzluk çağrıştırdığı için ‘Lambayı dinlendir’ derlerdi.
Aynı şekilde ‘Kapıyı kapat’ denilmez (Allah kimsenin kapısını kapamasın) ‘Kapıyı ört’ veya ‘Sırla’ derlerdi.
Kapıların üzerinde de‘ kapılar açan, müşküller gideren, kalplere inşirah veren’ manasında ‘’Ya Fettah’’ yazılırken günümüzde “itiniz” gibi manasız ve faydasız, boş bir kelime yer almaktadır..........
Eskiden evlere misafirler geldikleri zaman ev sahibi onların ayakkabılarının burunlarını dışarıya doğru değil içeriye doğru baktırırdı. Böyle yapmakla ‘’Biz sizin misafirliğinizden çok hoşnut kaldık, evimizi yeniden şereflendirmenizi bekleriz” demek isterlerdi.

---> Eskiden Edep...

Wayy Be
Cok Begendim
O Zamanlarda Yasamak Varmis
Tesekkürler

---> Eskiden Edep...

Rica ederim bende ilk okudugumda bayılmıştım...şimdi yok böyle düşünceLer ne yazıkki

---> Eskiden Edep...

Nerde Simdi Kapiyi Kapati Birak Kapiyi Kapatsana Lanli Lunlu

Eskiden evlere misafirler geldikleri zaman ev sahibi onların ayakkabılarının burunlarını dışarıya doğru değil içeriye doğru baktırırdı. Böyle yapmakla ‘’Biz sizin misafirliğinizden çok hoşnut kaldık evimizi yeniden şereflendirmenizi bekleriz” demek isterlerdi.

Düsünceye Bak Süper Ya

---> Eskiden Edep...

evet şimdi insanlar bu kadar kaba oldugu için bütün bu anlaşmazlıklar ve yanlış anlamalar oluyor zaten...ince düşümemekten kaynaklanıyor hepsi belki de

---> Eskiden Edep...

birde şey var...kaşıkları şimdi bizim yaptıgımız şekilde yani agızları aşagıya bakacak şekilde değilde kaşıkların agızları yukarıya bakacak şekilde koyarlarmış misafirlerin önüne...daha çok yiyin anlamında..kaşıkların agızlarını kapamak misafire sanki az yiyin manasına gelir misafir kırılır diye şimdiki gibi koymazlarmış sofraya...
biz ise tam tersini yapıyoruz

---> Eskiden Edep...

birde şey var...kaşıkları şimdi bizim yaptıgımız şekilde yani agızları aşagıya bakacak şekilde değilde kaşıkların agızları yukarıya bakacak şekilde koyarlarmış misafirlerin önüne...daha çok yiyin anlamında..kaşıkların agızlarını kapamak misafire sanki az yiyin manasına gelir misafir kırılır diye şimdiki gibi koymazlarmış sofraya...
biz ise tam tersini yapıyoruz

Ne Varsa Eskilerde Var Saten ...

Nelere Düsünmüsler Ne Güzel Hep Karsi Taraf Kirilmasin Diye

---> Eskiden Edep...

Bizim insanımız herşeyin en iyisini düşünürken bu başka insanlara başka milletlere özenmek ve bu güzelliklerden mahrum olmamıza kızıyorum ben..karşısındakini bu kadar düşünen başka bir millet yoktur bence

konuyu çokmu dagıttık ne) doluymuşuz esra galiba)

---> Eskiden Edep...

Konularla ilgili ek bilgiler ve örnekler konuların dağılması anlamına gelmez. Herkes örnek yazabilir ve bilgi verebilir.Tüm konular için geçerlidir.

---> Eskiden Edep...

Bizim insanımız herşeyin en iyisini düşünürken bu başka insanlara başka milletlere özenmek ve bu güzelliklerden mahrum olmamıza kızıyorum ben..karşısındakini bu kadar düşünen başka bir millet yoktur bence

konuyu çokmu dagıttık ne) doluymuşuz esra galiba)

Katiliyorum Sana Yoktur Baska Bir Millet

Baya Bi Dagitik Toz Duman Oldu :)))
Döktük Ama Rahatladik :p

---> Eskiden Edep...

Konularla ilgili ek bilgiler ve örnekler konuların dağılması anlamına gelmez. Herkes örnek yazabilir ve bilgi verebilir.Tüm konular için geçerlidir.

biliyordum bunu yinede onay almadan içim rahat etmedi...tŞk açıklama için

Katiliyorum Sana Yoktur Baska Bir Millet

Baya Bi Dagitik Toz Duman Oldu :)))
Döktük Ama Rahatladik :p

dagılmamış bak adminden izin çıktı yaz yazabildigin kdar ))

---> Eskiden Edep...

Ahmetin Sagi Solu Belli Olmuyor :))) Korkuyorum Ben Ondan :p

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri