Esed' in Milislerini Kurşuna Dizdiler

Bezmi$h

Banned
Halep'teki Şebia merkezini ele geçiren muhaliflerin, Esad'ın askerlerini kurşuna dizdiği o anlar kameralara yansıdı.

Suriye'de neredeyse bir yıldır devam eden ve ilk başta Esed yönetimi tarafından önemsenmeyen ayaklanmalar artık çığrından çıkmış durumda. Özellikle Halep'te çatışmalar gittikçe şiddetleniyor.

Suriye'de muhalifler ve Esed ordusu arasındaki çatışmalar şiddetlenerek artıyor. En büyük çatışmalar ise Suriye'nin ekonomi başkenti konumundaki Halep'te yaşanıyor. Her iki taraf da kentte tam bir üstünlük elde edememiş durumda.

DUVAR DİBİNDE KURŞUNA DİZDİLER

Yayınlanan son görüntülerde ise Özgür Suriye Ordusu'na bağlı muhalif birlikler Halep'teki milis istihbarat örgütü Şebia merkezini ele geçirdikten sonra buradaki Esad askerlerini duvar dibinde kurşuna dizdi.

HALEP'TE AÇLIK BAŞLADI

Halep'te çatışmalar devam ederken insani durum gittikçe kötüleşiyor. 2.5 milyon nüfuslu şehirde özellikle çatışmaların yoğunlaştığı Selahaddin mahallesi kapalı dükkanları ve boş sokakları ile bir hayalet mahalleyi andırıyor.

Şehrin diğer semtlerinde de durum çok farklı değil. Zira rejim güçlerinin hava saldırısı nedeniyle halk sokağa çıkmaya korkarken yiyecek ihtiyacı için uzun kuyruklar oluşuyor. Ülkede yiyecek, su, yakacak ve doğalgaz sıkıntısı ciddi şekilde baş göstermeye başladı.

Birleşmiş Milletler'e bağlı Dünya Gıda Programı, Halep'e acil yiyecek yardımı göndereceğini açıkladı. Kuruluş bir kaç gün içerisinde ülkede yaşayan 28 bin kişiye yiyecek yardımı gideceğini söyledi.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri
Üst