Erzurum Tatil Rehberi / Erzurum Tatil Rehberi hakkında/Erzurum resimleri

AySe^^

Bayan Üye
Erzurum Tatil Rehberi
Bölgenin en büyük kenti olan Erzurum oldukça eski bir yerleşim birimidir. Tortum Gölü ve Şelalesi, oltu taşı ve tarihi öğeleriyle güzide bir şehrimizdir.

Yapabileceğiniz Aktiviteler
Kayak, Kaplıca, Kuş Gözlemleme, Rafting, Trekking
Erzurum için gündüz sıcaklık değerleri (en düşük - en yüksek):
Haziran 22 - 31 °C
Temmuz 27 - 35 °C
Ağustos 27 - 35 °C
Eylül 23 - 32 °C
Erzurum Ulaşım Bilgileri
Erzurum çevre illere ve ülkenin diğer bölgelerine kara,demir ve havayolu ulaşım ağıyla bağlıdır.
Karayolu: Otobüs Terminali il merkezindedir.
Otogar Tel : (442) 233 12 00
Demiryolu: Tren Garı il merkezindedir.
İstasyon Tel : (442) 218 19 16
Havayolu: İlin Ankara bağlantılı yurtiçi ve yurtdışı seferlerinin yapıldığı Erzurum havaalanı, şehre 10 km mesafededir.
Hava Limanı Tel : (442) 327 28 35
Erzurum Yöresel Yemekleri
Su böreği, ekşili dolma, kesme çorbası, ayran aşı (yayla çorbası) çiriş, şalgam dolması, yumurta pilavı, kadayıf dolması Erzurum’un geleneksel mutfağını oluşturur.
Erzurum Eğlence Yerleri
Erzurum Gezilecek Yerleri
Atatürk Müzesi:
Kurtuluş Savaşı sırasında Atatürk’ün kaldığı bu ev Atatürk Müzesi olarak kullanılmaktadır.
Palandöken Kayak Merkezi:
Uluslararası Kayak Federasyonunca dünyanın ikinci büyük kayak merkezi olarak nitelendirilen Palandöken dağındaki 6.5 km.’lik profesyonel kayak merkezi yılın 180 günü kayak yapma imkânı tanımaktadır.
Tortum Gölü ve Şelalesi:
Bu doğa harikası, Erzurum ilinin 103 km. kuzeyinde, Tortum gülünün kuzey kenarındadır. Çağlayan da dahil, bu çevrede çok yüksek bir su sporları ve dağ sporları turizmi potansiyeli vardır.
Narman Peri Bacaları:
Bu jeoloji oluşumlar, Narman İlçesinin 7 km güneyinde yer almaktadır. Rüzgar ve yağmurun kumlu toprağı aşındırmasıyla kırmızı kaya başlıklı peri bacaları ve dar vadilerden oluşan bu olağanüstü doğa harikası oluşmuştur.
Çifte Minareli Medrese:
Medrese Selçuk stilinde 13. asrın sonlarına doğru yapılan, “Fakülte Karşılığı” tedrisat yapan Çifte Minareli Medrese mimari yapısı taş oyma ve kabartma ve çini süslemeleri ile muhteşem bir şaheserdir.
Yakutiye Medresesi:
Medrese taç kapısında bulunan kitabeye göre, İlhanlı Hükümdarı Sultan Olcayto zamanında Gazan han ve Bolugan Hatun adına, Cemaleddin Hoca Yakut Gazani tarafından Hicri 710 (milâdi 1310) yılında yaptırılmıştır.
Çobandede Köprüsü:
1297-98 yıllarında İlhanlıların Veziri Emir Çoban Salduz tarafından yaptırılmıştır. Aras nehri üzerinde 7 kemer gözlü olarak inşaa ettirilen önemli bir yapıttır.

yemekhikayeleri_erzurum.jpg

erzurum-mzX.jpg

erzurum-all-2.jpg

erzurum.jpg

erzurum.jpg

erzurum-manzara-S4j.jpg

---> Erzurum Tatil Rehberi / Erzurum Tatil Rehberi hakkında/Erzurum resimleri

unbenanntwo8.png

Palandöken Zirvesi

unbenanntdc5.png

Hançer Barı

unbenanntxy2.png

Erzurum'dan Bir Bahar

unbenanntmg5.png

Erzurum'dan Cirit

unbenanntoy2.png

Erzurum'da Çifte Minareli Medrese

unbenanntka5.png

Erzurum'da bir ev

unbenanntai3.png

Erzurum'da Kış

unbenannted9.png

Havuz Başında Gün Batımı

unbenanntmz9.png

Erzurum'un Kadayıf Dolması Tatlısı

unbenanntcf0.png

Yöresel oyun kiyafetleri

unbenanntmp4.png

Kardelen Çiçeği

unbenanntxn6.png

Erzurum'da Kış Çilesi

unbenanntog1.png

kilesi4dqrk6.jpg

Lalapaşa Camisi

lalapaacamisi5zuxj1.jpg

Tortum Şelalesi

tortumelalesi3gknw3.jpg

Erzurum Üç Kümbetler

kmbetler3unka9.jpg

Erzurum Yakutiye Medresesi

yakutiyemed3ehkw2.jpg

yakutiyemedresesi1tuyl7.jpg

---> Erzurum Tatil Rehberi / Erzurum Tatil Rehberi hakkında/Erzurum resimleri

Haziran 22 - 31 °C
Temmuz 27 - 35 °C
Ağustos 27 - 35 °C
Eylül 23 - 32 °C

erzurum bu kadar sıcak değil gerçekten 20 senedir orda yaşıyorum yaz kış donuyoruz :) haziranda bile kar yağıyo :)

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri