Erzurum Çorbası

Hestia

Bayan Üye


Malzemeler
200 gr. kıyma
1 bardak dövme (aşurelik buğday)
1 bardak erişte
1 bardak yoğurt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı reyhan
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Karabiber
Tuz

Yemeğin Tarifi
Dövmeyi geceden ıslatın.

Kıymayı, karabiber ve tuzla yoğurup, nohuttan daha büyük köfteler yapın. Köfteleri una bulayın. Dövmelerin suyunu döküp, tekrar su koyup pişirin. Yumurtayı unla çırpıp, yoğurt ekleyerek karıştırın. Ocağın altını açmadan, hazırladığınız karışımı hızlı bir şekilde dövmeye ekleyin. Ocağın altını açarak bu kez de karıştırarak pişirin. Hazırladığınız köfteleri ve erişteleri ekleyip, 20 dakika kaynatın. Çorbanın kıvamını kontrol edin, suyu az gelirse sıcak su eklemelisiniz. Üzerine reyhan atıp, margarinde kızdırdığınız pul biberi çorbanın üzerine gezdirin ve servise sunun.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst