Erken sahur yapmayın

ParadokS

Kayıtlı Üye
Diyetisyen Fatma Baysal, Ramazan öncesinde dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Sahurda karbonhidrat ağırlıklı beslenmenin gün içerisinde acıkma hissi oluşturacağını ifade eden Baysal, sahurda hafif bir kahvaltı yapılmasını önerdi.

Diyetisyen Fatma Baysal, “Ramazan ayında gün boyu tükettiğimiz besinler iki öğüne sıkıştırıldığı için bu ayda normal günlerde olduğu gibi yeterli ve dengeli beslenmeyi elimizden geldiğince sağlamalıyız. Gün boyu süren açlıktan sonra yağlı yemekler ve hamur işi, tatlı gibi karbonhidrat içeriği yüksek besinlerin tüketimi artmakta, farkında olmadan kilo alımlarına neden olabilmektedir. Aynı zamanda meyve ve sebze tüketimi de azalmakta vücudun vitamin, mineral ihtiyacı da karşılanamamaktadır" dedi.

Erken sahur hastalıklara davetiye çıkarır
Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Fatma Baysal, “Ramazanda menüler çok zengin ve çeşidi bol olarak hazırlanır. Aç kalındığı için sınırsız yeme düşüncesi ortaya çıkar. Metabolizma bu süreçte hep kendini korumaya programlanmıştır. Sahura kalkmak yerine gece yatmadan önce yerseniz aç kalma süreniz daha da uzar. Bundan dolayı vücut hızı düşer, halsizlik, baş ağrısı, yorgunluk ve dikkat dağılması gibi sorunlar baş gösterir. Sahur yemeği için hafif bir kahvaltı tercih edilmeli, proteini yüksek yumurta, peynir, yağsız süt gibi besinler yenmelidir" diye konuştu.

Sahurun belirtilen zaman diliminde yapılmasının önemli olduğunu vurgulayan Baysal, “Sahurda sadece su içerek niyetlenmek veya gece yatmadan hemen önce yemek yiyerek oruç tutmak önemli bir beslenme hatasıdır. Uzun süren bir açlığı daha da uzatmak kan şekerinin düşmesiyle ilgili halsizlik belirtileri, kabızlık, mide de yanma, ekşime, baş dönmesi, kan şekerinde düşmeler, tatlı isteği ve ağırlık artışı gibi olumsuz etkilere neden olmaktadır" dedi.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst