çöl çiçeği
Banned
Son 10 yılda kozmetik sektörünün erkeklere yönelik bir ürün piyasaya sürdüğü, bunun altında yatan nedenin ise erkek cildinin de bakıma ihtiyaç duyması olduğu bildirildi.
Dr. Melisa Eczacıbaşı erkeklerin temel cilt bakımları için 4 aşamaya gerek duyduklarını söyledi.
Eczacıbaşı'na göre erkekler temizleme, tonikleme, nemlendirme ve gece bakım ürünlerini kullanma ihtiyacı duyuyorlar.
Kadın ya da erkek farketmez cildin bakılmadığı zaman kendini saldırıya uğramış hissettiğini ifade eden Eczacıbaşı, "Cilt böyle durumda daha çok salgı üreterek bu saldırıya karşı koymaya çalışır. Cildinizin böylesi istenmeyen tepki vermesini engellemek için yağ denesine kavuşması sağlamak gerekir" diye konuştu.
Bunun için temizleme ve nemlendirme işlemlerinin yapılmasının bir zorunluluk olduğunu ifade eden Dr. Melis Eczacıbaşı, deterjan ve sabun içermeyen bir temizleme ürünü seçilmesi gerektiğini belirtti.
Temizlemenin ardından yağlı ciltler için alkol içeren, kuru ciltler için de alkol içermeyen tonikler kullanılması gerektiğini ifade eden Eczacıbaşı sözlerini şöyle sürdürdü:
"Tonikler sabah ve akşam olmak üzere 2 kez kullanılabilirler. Daha sonra yine cilt tipinize uygun bir nemlendirici kullanılması gerekir."
Erkek cildinde ortaya çıkan sorunlar
Erkeklerin cildi kadınlarınkine oranla daha kalın bir dokuda olup daha dayanıklı sayılıyor. Ancak doku daha çok salgı bezi barındırdığı için daha çok yağ üretiyor.
Bu da sivilce ve siyah nokta gibi sorunların erkeklerde daha çok görülmesine neden oluyor.
Aynı sebepten cilt yaşlanması erkeklerde daha ileri yaşlarda ortaya çıkıyor ancak kırışıklıklar kadınlara nazaran çok daha derin oluyor.
Tıraş erkeklerde tek başına hassas yüz cildinin sivilcelenmesi ve kıl dibi sorunları oluşması için yeterli bir cilt sorunu sayılıyor.
Tıraş esnasında özen gösterilmezse yüzün ter ve yağdan oluşan koruyucu tabakasından mahrum edilmiş olan cilt gerginleşiyor, soğuğa karşı dayanıksızlaşıp kuruyarak gerginliğini kaybediyor.
Erkeklerde sivilce ve sivilce izi sorunu
Erkeklerde en çok görülen sorunların başında sivilce geliyor, özellikle 15 - 30 yaş grubu arasındaki erkeklerde bazen orta düzeyde birçok durumda ise ağır sivilcelere rastlamak mümkün.
Tedavi sivilce nedenlerini ortadan kaldırmak, sivilceleri geçirmek, lazer, peeling, cilt temizleme gibi seçenekler içeriyor ve bu konuda doğru bir dermatoloğa gidilmesi gerekiyor.
Sivilceler tedavi edilmedikleri takdirde birçok zaman iz bırakıyor. Bu amaçla tıbbi peeling, lazer, dolgu madde gibi seçenekler öneriliyor. Leke tedavilerinde ise birkaç tedavi seçeneği mevcut.
İstenmeyen tüyler
Lazer epilasyonu, elmacık kemiği, boyun, ense, sırt, göğüs, kollarda hem tüyleri seyreltmek, hem da olabildiğince yok etmek için kullanılan oldukça pratik, kısa süreli, ağrısız, kabuk, yara yapmayan bir yöntem olarak biliniyor.
Bölgesel yağlanmalar
Erkeklerde özellikle bel çevresi gibi bölgeler yağlanmaya çok yatkın. Testesteron hormonu bu bölgelerde aşırı yağlanmaya neden oluyor.
Lipoliz, mezoterapi ve karboksiterapi gibi yöntemler içerdikleri yağ blok parçalayıcı, kan dolaşım artırıcı ilaçlar sayesinde bu bölgelerde normalin üstünde bir hızla incelmeye yol açar ve bel çevresi bu şekilde incelmiş olur.
Saç dökülmesi
Dr.Melisa Eczacıbaşı’ya göre erkeklerin en büyük sorunlarından biri saç dökülmesi. Birçok zaman genetik dahi olsa altta yatan nedenleri araştırmak ve tedavi etmek, kıl köklerine besleyici ve güçlendirici tedaviler uygulamak, saç mezoterapi gibi yöntemler, saçların korunmasını sağlar.