Erişteli çorba (Çin Yemeği)

ashli

Bayan Üye
Erişteli çorba (Çin)


4 porsiyon
200 g sığır filetosu,
1 çorba kaşığı soya sosu,
1 çorba kaşığı baharat karaşımı,
2 çorba kaşığı susam yağı,
1 kırmızı biber,
1 sap pırasa,
1 litre etsu (tablet),
200 g dondurulmuş bezelye,
30 g Çin eriştesi (Soe Oen -Suzi Wan),
karabiber,
1 bıçak ucu Sambal Oelek,
1 bağ soğancık.

Fileto eti liflerin enine göre şeritler halinde dilimleyin. Soya sosu, seri ve susam yağından terbiye hazırlayın. Etleri terbiyede yaklaşık 1 saat süre ile bekletin. Biberi ayıklayıp yıkayın ve baklava şeklinde doğrayın. Pırasayı dilimleyin. Etsuyunu kaynatın. Et, bezelye, biber, pırasa ve erişteleri ilave edin, hepsini yaklaşık 5 dakika kaynatın. Kalan terbiyeye, karabiber, Sambal Oelek ilave edin. Soğancıkları ayıklayıp kıyın ve servis yapmadan önce çorbaya katın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst