ERİKLİ VAYA (İSVİÇRE USULÜ)
Malzemeler:
- 6 adet milföy hamuru,
- 3 adet yumurta,
- 6 yemek kaşığı toz şeker,
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası,
- ½ kutu krema,
- 1 çay bardağı süt,
- 1 paket vanilya,
- ½ kg mürdüm eriği,
Yapılışı:
Milföy hamurlarını dikdörtgen yayın. Yumurtaları şekerle çırpın. Süt, nişasta, krema ve vanilyayı katın. Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Hamurun üzerine erikleri dizin. Üzerine hazırladığınız sosu döküp 180°C ısıtılmış fırında kızarana dek pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
- 6 adet milföy hamuru,
- 3 adet yumurta,
- 6 yemek kaşığı toz şeker,
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası,
- ½ kutu krema,
- 1 çay bardağı süt,
- 1 paket vanilya,
- ½ kg mürdüm eriği,
Yapılışı:
Milföy hamurlarını dikdörtgen yayın. Yumurtaları şekerle çırpın. Süt, nişasta, krema ve vanilyayı katın. Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Hamurun üzerine erikleri dizin. Üzerine hazırladığınız sosu döküp 180°C ısıtılmış fırında kızarana dek pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.