250 gram margarin
1 çorba kaşıgı yogurt
1 paket kabartma tozu
1 adet limon rendesi
1 kahve fincanı şeker
3 su bardagı un
1 çay kaşıgı vanilya
içi için ;
15 adet kırmızı ve olgun erik
üzerine ;
pudra şekeri
3 su bardagı unu ve 1 paket kabartma tozunu düz bir zemine eleyerek alın ortasını hamur şeklinde açın.içine 250 gram oda sıcaklıgında bırakılmış ve küp küp kesilmiş margarin,1 çorba kaşıgı yogurt,1 adet limonun rendesi,1 kahve fincanı şeker ve 1 çay kaşıgı vanilyayı koyun.Malzemeleri iyice karıştırın.Kulak memesi yumuşaklıgında bir hamur elde edin.Hamurdan erik büyüklügünde parçalar koparıp,avucunuzun içinde açın
15 adet erigin çekirdeklerini çıkarın.Elinizde şekillendirdiginiz hamurla eriklerin üzerini iyice kaplayın.Tüm kurabiyeleri bir tepsiye yerleştirerek 150 dere
celik fırında 25 dakika pişirin.Fırından çıkardıktan sonra (dilerseniz) üzerini pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın...
1 çorba kaşıgı yogurt
1 paket kabartma tozu
1 adet limon rendesi
1 kahve fincanı şeker
3 su bardagı un
1 çay kaşıgı vanilya
içi için ;
15 adet kırmızı ve olgun erik
üzerine ;
pudra şekeri
3 su bardagı unu ve 1 paket kabartma tozunu düz bir zemine eleyerek alın ortasını hamur şeklinde açın.içine 250 gram oda sıcaklıgında bırakılmış ve küp küp kesilmiş margarin,1 çorba kaşıgı yogurt,1 adet limonun rendesi,1 kahve fincanı şeker ve 1 çay kaşıgı vanilyayı koyun.Malzemeleri iyice karıştırın.Kulak memesi yumuşaklıgında bir hamur elde edin.Hamurdan erik büyüklügünde parçalar koparıp,avucunuzun içinde açın
15 adet erigin çekirdeklerini çıkarın.Elinizde şekillendirdiginiz hamurla eriklerin üzerini iyice kaplayın.Tüm kurabiyeleri bir tepsiye yerleştirerek 150 dere
celik fırında 25 dakika pişirin.Fırından çıkardıktan sonra (dilerseniz) üzerini pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın...