AySe^^
Bayan Üye
Malzemeler
1 kg. Erik
1 kg. toz şeker
100 gr. glikoz
3 gr. limon tuzu veya 1 çay kaşığı
1 kg. Erik
1 kg. toz şeker
100 gr. glikoz
3 gr. limon tuzu veya 1 çay kaşığı
Hazırlanışı
Erikleri yıkadıktan sonra bir süzgece çıkarınız. Hafifçe yanlarından bıçakla yarıp çekirdeklerini yarınız. Sonra kayısı reçeli gibi hazırlayıp kaynatarak limon tuzunu ilâve ediniz. Sonra kaynatıp kıvamına getirip ateşten alı*nız, glikozunu ilâve edip yarı hararetini kaybe*dince kavanozlara doldurup ağızlarını kapalı ola*rak muhafaza ediniz.
Erikleri yıkadıktan sonra bir süzgece çıkarınız. Hafifçe yanlarından bıçakla yarıp çekirdeklerini yarınız. Sonra kayısı reçeli gibi hazırlayıp kaynatarak limon tuzunu ilâve ediniz. Sonra kaynatıp kıvamına getirip ateşten alı*nız, glikozunu ilâve edip yarı hararetini kaybe*dince kavanozlara doldurup ağızlarını kapalı ola*rak muhafaza ediniz.