ashli
Bayan Üye
Erik Marmelatı (Almanya)
450 ml alan 3 kavanoz için
MALZEME
1,2 kilo çekirdekli (1 kilo çekirdeksiz) kırmızı erik,
4 çorba kaşığı limon suyu,
3 tutam toz karanfil,
500 g pratik reçel şekeri,
Yapılışı
1. Erikleri mikserde püre haline getirin.
2. Püreyi limon suyu ve toz karanfil ile büyük bir tencereye koyun, reçel şekerini ilave edin. Devamlı karıştırarak 3 dakika kaynatın.
3. Üstünde oluşan köpüğü alın.
4. Marmeladı kavanozlara doldurun, kavanozları hemen kapatın.
450 ml alan 3 kavanoz için
MALZEME
1,2 kilo çekirdekli (1 kilo çekirdeksiz) kırmızı erik,
4 çorba kaşığı limon suyu,
3 tutam toz karanfil,
500 g pratik reçel şekeri,
Yapılışı
1. Erikleri mikserde püre haline getirin.
2. Püreyi limon suyu ve toz karanfil ile büyük bir tencereye koyun, reçel şekerini ilave edin. Devamlı karıştırarak 3 dakika kaynatın.
3. Üstünde oluşan köpüğü alın.
4. Marmeladı kavanozlara doldurun, kavanozları hemen kapatın.