sensiz olmaz
Kayıtlı Üye
[/CENTER]
Hilton Hotels & Resorts markasının İstanbul Anadolu Yakası'ndaki otellerinin ilki olan ve eçtiğimiz Eylül ayında kapılarını açan Hilton İstanbul Kozyatağı'nı otelin Genel Müdürü Ergün Demiray anlattı.
Aliye Gümüş / Gastronomi Dergisi
Hilton Worldwide, geçtiğimiz günlerde Hilton Hotels & Resorts markasının İstanbul Anadolu Yakası'ndaki otellerinin ilki olan Hilton İstanbul Kozyatağı'nın açılışını gerçekleştirdi. Marmara Denizi'nin manzarasına hakim olan otel, Boğaziçi'nin her iki yanında bulunan tarihi ve turistik yerlere, ayrıca şehrin alışveriş ve ticaret alanlarına kolay ulaşım imkanıyla dikkat çekiyor. İş ve tatil amaçlı seyahat edenler için ideal konumuyla, İstanbul'un ziyaretçilerine sunduklarına yeni bir boyut katan otelin detayları hakkında Hilton İstanbul Kozyatağı Genel Müdürü Ergün Demiray'dan bilgi aldık.
Ne zaman açıldı ve yatırımcılarınız kim?
Hilton Samsun, Hilton Antakya ve Hilton Bursa otellerine de operasyon danışmanlığı yapmış olan Ahmet Bilgin Turizm İşletme Danışmanlık Şirketi'nin danışmanlığında Anadolu Yakası'nın ilk Hilton oteli olarak kapılarımızı Eylül ayında açtık. Otel, inşaat alanında faaliyet gösteren Emay İnşaat'ın ilk oteli olma özelliğini taşımakla beraber, Berza- ES Sağlık Turizm Enerji San ve Tic AŞ de yatırım ortaklarımızdan bir diğeridir.
Otelin konseptinden bahseder misiniz? Nasıl bir ekiple çalışıyorsunuz?
Otelin tüm dizaynı, iş oteli konseptinde oldu. Burada sadece iş insanları için değil, yüksek standarttaki hizmetlerimiz ve modern konaklama imkanlarımızla gezginler için de heyecan verici yeni bir seçenek oluşturmak istedik. Hedefimiz, insanların burada sadece konaklayıp gitmesi değil. Çeşitli aktivite alanlarıyla konuklarımıza bir yaşam ve keyif alanı sunmak istiyoruz. Hilton İstanbul Kozyatağı'nın konumu, ziyaretçilerine İstanbul'un sahip olduğu zenginlikleri, yeme-içme kültürünü ve benzersiz alışveriş deneyimini her yönüyle yaşatma fırsatı veriyor. Tüm bu olanakları sunmak adına çok iyi bir ekip seçtik. Hem bu bölgeyi hem de uluslararası standartlarda hizmet kalitesini çok iyi bilen bir ekip oluşturduk. Önceliğimiz, çalışanlarımızın yani takımın mutlu olması. Onların motivasyonunu yüksek tutmak başarıyı da beraberinde getirecektir. Eğer çalışanlarımızı mutlu edersek konuklarımız da mutlu olurlar.
Mimari proje kime ait? İç tasarımda ve dekorasyonda kimlerle çalıştınız? Nelere dikkat ettiniz?
Mimari projede Meteks ile çalıştık. Otelin tasarımı, Avrupa ve Asya kültürlerinin iç içe geçtiği İstanbul'un ruhunu yansıtıyor. Timeless atmosferi ile Hilton'un uluslararası kimliğine hitap ederken stilize edilmiş oryantal dokunuşlarıyla da İstanbul'da olduğunuzu hissettiriyor. Sanat eserlerinin alışılageldik tablo ve heykel formundan çıkarılarak duvar kaplamaları, el yapımı aydınlatmalar ve mobilyalar gibi mimari elemanlar olarak ele alınması otelin mimari kimliğini yansıtan önemli unsurlardan. Cephesinde ve otelin genel mekan tasarımında çıkış noktası olan diamond/pırlanta formu Asya kıtasının parlayan bu yeni otelinin yansıması olacak.
Oda sayısı, oda tipleri ve özellikleri neler? Toplam yatak kapasiteniz ne kadar?
320 odalı otelimizde şık ve modern mobilyalar, Wi-Fi ve 42 inç HD TV gibi modern unsurlarla donatılmış 47 executive ve 23 suite oda bulunuyor. Üst katta yer alan kral dairesi ve çift yataklı lüks odalarda zeminden tavana kadar uzanan pencerelerden, İstanbul'un muhteşem manzarası görülebiliyor.
Toplantı ve etkinlik alanlarınızdan bahseder misiniz?
2150 metrekarelik bölünebilir organizasyon alanları dahil 16 toplantı salonu, yerden tavana camlarıyla gün ışığı alan iki tane balo salonu, modern fuaye ve teras bulunuyor. 24 saat hizmet veren business center ve çatı katında bulunan executive lounge'ımızla da iş nedeniyle seyahat eden ziyaretçilerimize konforlu çalışma alanları sunuyoruz.
Kaç restoran ve bar var? Özellikleri neler?
Otelin Atrium Lounge Bar, sadece bir bar değil; restoran mönüsüyle de şık bir ortamda içkileriyle beraber hafif bir yemek tercihinde olanlar için tasarlandı. 17'inci katta yer alan Skylight Restaurant&Bar, Adalar manzarası eşliğinde modern dokunuşlarla hazırlanmış uluslararası yemeklerle dünyanın her yerinden getirilmiş özel koleksiyon şaraplar sunuyor. Saat 17:00'da kapılarını açan restoran, 01:00'e kadar hizmet verecek. Gün boyu hizmet veren The Brasserie Restaurant'ta açık büfe kahvaltının yanı sıra lezzetli iş yemekleri ve akşam yemekleri sunulacak. Ayrıca oteldeki toplantı grupları için de hizmet verecek. Büfe ağırlıklı olan mönüsü, Asya Mutfağı'nın yanı sıra uluslararası lezzetlerin sunumu, bölgenin zengin mutfak mirasına ayna tutuyor. Tabii A La Carte seçeneği de mevcut.
KİMDİR?
Turizm sektörünün deneyimli ismi olan Hilton İstanbul Kozyatağı Genel Müdürü Ergün Demiray, Anadolu Üniversitesi İşletme ve Uluslararası İlişkiler Bölümlerinden mezun olduktan sonra ABD'de Institute of the American Hotel and Motel Association'da eğitim alıyor. İş yaşamına 1989 yılında Dedeman Hotel'de başlayan Demiray, 1992 ile 1995 yılları arasında Conrad Hotel İstanbul'da, 1995 ile 2006 yılları arasında Royal Caribbean International Cruise Line Miami'de, 2006 ile 2007 yılları arasında İstanbul Princess Hotel'de görev alıyor. Sonrasında sırasıyla İstanbul Divan Hotel, Rixos Grand Ankara Hotel ve Dedeman Hotel Istanbul'da Yiyecek&İçecek Müdürü olarak çalışan Ergün Demiray, 2010 yılından bu yana Crowne Plaza Istanbul Asia Oteli'nin genel müdürlüğünü yapıyordu.