Erdoğan'dan Şopar açılımı

AySe^^

Bayan Üye
Başbakan Erdoğan gündeme ilişin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Köşe yazarları yine başbakanın hedefindeydi.

"100 bin kaçak Ermeni sınır dışı edilebilir" sözü Erdoğan'ın özür dilemesini isteyen yazar Cengiz Çandar'a tepki gösteren Erdoğan "Biz kimden özür dileyeceğimizi iyi biliriz. Sen kimin avukatısın. Doğrunun avukatı ol yanlışın değil" diye konuştu.
Devlet adına Roman vatandaşlardan özür dileyen Erdoğan gündeme ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.
Anayasa değişikliği paketinin medyaya ulaşacağını belirten Erdoğan, muhalefet partilerinin kapısını haftaya çalacaklarını açıkladı.
Roman açılımından Anayasa değişiklik paketine, 100 bin Ermeni polemiğinden ulaşım ücretlerini protesto edenlere kadar bir çok konuda önemli mesajlar verdi. Erdoğan Aytaç Durak tartışmalarına da katıldı.. MHP'ye ince eleştiriler yöneltti.

Başbakan Erdoğan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu:

ROMAN VATANDAŞLARI KAÇAK ERMENİLERLE MUKAYESE EDENLER VAR

Roman vatandaşlarla tarihi bir buluşma gerçekleştirdik. Yaklaşık 13 bin roman vatandaşı ile Abdi İpekçi'de buluştuk ve coşku bir an eksilmedi. Bazı köşe yazarları romanlarla kaçak olan ermenilerle mukayese ediyorlar. Bu bir defa Roman vatandaşlara saygısızlıktır. Bunun yanında Ermeni vatandaşım var. Onlara da saygısızlıktır.

DEVLET ADINA ÖZÜR DİLİYORUM

Eğer özür dilenmesi gereken varsa ben devlet adıma Roman vatandaşlardan özür diliyorum. Şahsım adına değil benim her zaman ilgi ve alakam vardır. Roman vatandaşlarım ülkenin azınlıkları değildir, ülkenin asli unsurudur. Benim Kürt kökenli vatandaşım azınlık değil bu ülkenin asli unsurudur. O salonda gözyaşı vardı. İlk kez değer verilmiş olmanın sevincini umudunu yaşıyorlardı.

BİRBİRİMİZİ ANLAMA ÇABASI GÖSTERİYOR MUYUZ?

Birbirimizi gerçekten anlama çabası gösteriyor muyuz? Bizim bu sürecimizi sadece Kürt kökenli vatandaşlarla çerçevelemek isteyen mihraklar var. Bu süreç tüm sorun alanlarını kapsayan süreçtir. Çok daha farklı sorun alanına gireceğiz. İşsizlik rakamı yüzde 13.5 çıkınca bazıları zil takıp oynamaya başladı. Mart Nisan ile birlikte azalmaya başladığını göreceğiz.

SÜNNİ VATANDAŞLARIN BAL GİBİ SIKINTISI VAR

Herkes şapkasını önüne koysun ve bir an önce öteki gibi düşünsün. Köy boşaltmanın olağanüstü halin nasıl bir şey olduğunu anlamaya çalışın. Bu ülkede Alevi olmak ne demek. Onları da anlamak gerek. Alevi vatandaşın sıkıntısı var da sünni vatandaşın sıkıntısı yok mu bal gibi var? Onların da mağduriyetlerinin giderilmesi lazım.

BEN ONLARLA BÜYÜDÜM

Toplantı sonrası dönüş yolunda karayollarında istasyona romlan vatandaşları almamışlar. Şimdi buna dayanarak hayırlı bir iş başlatan iktidara faturayı kesiyorsun. Roman olsanız ne denli farklı sorunları görürsünüz. Ben onlarla büyüdüm. Ben onlarla komşuydum biliyorum. Dillerini çok iyi anlarım. Kısacası damdan düşeni bilirim. Ama konuşanlar damdan düşmedi. Fark burada.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri