Erdoğan'dan Gül’ün çağrısına yanıt

By.CheqiCi

Kayıtlı Üye
Başbakan Erdoğan, Gül’ün liderler zirvesine ‘Katılırım’ dedi

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün liderleri bir araya getirebileceği yönündeki sözleri konusunda, “Ben gelebilecek böyle bir davete katılırım. Temenni ederim ki oradan olumlu bir netice çıksın” dedi. Erdoğan, şöyle konuştu: “Bu tür değerlendirmeleri yaparken benim özellikle medyadan ricam şu; ateşi mi söndüreceğiz, yoksa benzin mi dökeceğiz? Sayın Cumhurbaşkanımız iyi niyetle bu adımı ilk defa atmıyor. Bundan önce de buna benzer adımlar atmıştır, fakat tabii atılan adımlarda bu tür toplantıya katılanlar, Cumhurbaşkanılığı makamına da hakaret içeren ifadelerde bulunmuşlardır ve oralardan da herhangi bir netice çıkmamıştır. Ben gelebilecek böyle bir davete katılırım. Temenni ederim ki, oradan olumlu bir netice çıksın. Ama ’beklentiniz nedir’ derseniz. Bundan öncekilerden farklı olmayacaktır. Çünkü şehitlerimiz üzerinden siyasi istismar konusu yapmak suretiyle kalkıp hükümeti ihanetle, hıyanetle adeta hakarete maruz bırakan bir anlayıştan ben hiçbir şey beklemiyorum ve onlarla bir araya gelmeyi de arzu etmiyorum. Çünkü bu iktidara, bu hükümete bu konudaki hassasiyeti sebebiyle bu tür harekette bulunan bir anlayışla asla bir araya gelmek söz konusu olamaz. Arkadaşlarım da zaten bu konuda gereken cevapları verdiler.”

DANIŞTAY’IN KARARI: Bu konunun birinci derecede muhatabı YÖK. YÖK konuyla ilgili düşüncelerini açıkladı. YÖK’ün görüşme taleplerine karşın Danıştay’ın olumsuz yaklaşımları ve daha sonra vermiş olduğu bu kararlar bir çelişkiyi ortaya koyuyor. Çünkü aynı Danıştay’ın bu konuyla ilgili daha önce vermiş olduğu kararlar var. ’Bu işin sorumlusu YÖK’tür’ diye iki kez bu kararı veren Danıştay, bu defa farklı bir kararla o verdiği kararları yok farz eden bir tavır ortaya koydu. Şu anda da YÖK herhalde bu değerlendirmeleri kendi içinde yaparak atılması gereken bir adımı yine hukuk devleti içinde, hukuka uygun şekilde atacaktır. Ben ülkemiz için gençliğimiz için hayırlı olacak bir adımdır diye düşünüyorum.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri