Erdoğan: İdamın haklılık sebebi var

HaDeS

Kayıtlı Üye
Erdoğan, idam cezasının kaldırılmasıyla ilgili eleştirilerini bu kez Endonezya'da dile getirdi. Norveç'te 77 kişiyi öldüren teröristin sadece 21 yıl hapis cezası aldığını hatırlatan Erdoğan, "Yeri geldiği zaman idamın bir haklılık sebebi de var" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'IMF, kime, nerede, nasıl yardım elini uzatıyor, hangi şartlarda yardım elini uzatıyor, bunlar çok çok önemli. Örneğin herhangi bir para biriminin etkisi altında mı dünya yönetilecek, onun döviz baskısı altında mı dünya yönetilecek, yoksa uluslararası en azından değişmezliği, bir belirleyiciliği olan bir altın gibi, tarihten bu yana her zaman onurunu koruyan bir birime niçin geçilmez, düşündürücüdür' dedi.

-'Yeri geldiği zaman idamın bir haklılık sebebi de var'-

Başbakan Erdoğan, geçen yıllarda Norveç'te yaşanan ve 1 kişinin 77 kişiyi silahla öldürdüğü olayı anımsatarak, bu kişiye verilen 21 yıllık hapis cezasını da eleştirdi.

Norveç'teki saldırıyı gerçekleştiren ve 21 yıl hapis cezasına çarptırılan kişinin 21 yıl sonra hapisten çıkacak olmasına anlam veremediğini ifade eden Başbakan Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Ben sordum, merak ettim. Nasıl oluyor da 77 insanı öldüren bir insan 21 yıla mahkum oluyor? Bana verilen cevap şu; 'hayır, çıkmaz. 21 yıl sonra bir şey uydurulur tekrar 21 yıl verilir'. Ben buna nereden inanacağım, bunu çözmemiz lazım. Şu anda Avrupa'da idam kalktı ama Amerika'da kalktı mı, Japonya'da kalktı mı, Çin'de kalktı mı? Demek ki yeri geldiği zaman idamın bir haklılık sebebi de var. Çünkü, 77 kişiyi öldüren bir insan eğer elini, kolunu sallaya sallaya dolaşabiliyorsa o 77 insanın ailesinin vicdanının, gönlünün rahat olduğuna ben inanmıyorum. Kendimizi check etmemiz lazım, kendimizi tekrar adalet terazisine iyice yatırmamız lazım, yatırmamız lazım ki bu insanlık barışı huzuru bulabilsin.

---> Erdoğan: İdamın haklılık sebebi var

bu adam getirecek idamı avrupa birliğini bırak ortadaogu birliğine başkan oluruz biz

""" Kendimizi check etmemiz lazım kendimizi tekrar adalet terazisine iyice yatırmamız lazım yatırmamız lazım ki bu insanlık barışı huzuru bulabilsin ""

Bu sözü doğru. Erdoğan kendi kendini de adeletin terazisine yatırmalıdır.
Ama tartanlar, asgari ücretliler, emekliler, öğrenciler ve değerli şehitlerimiz olmalı. Eh ne ceza alır artık allah bilir.

ister istemez hakli tepkiler aliyor bu aciklmalar

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri