erciyes usulu dondurma

İnci

1907
Prenses
Malzemeler
1 limon
1 çay bardağı şeker
2 su bardağı kuru
kayısı
1 fincan antep fıstığı
300 gr. dondurma
6 adet gofret

Yapilis Tarifi
Kayısıların üzerlerine şeker, yarım limon suyu ve iki su bardak su koyun. Tencerenin kapağını kapatıp, kayısıları 60 dakika yavaş yavaş yumuşayana kadar kaynatın. Pişen kayısıları süzerek bir kaba alın ve soğutun. Tencerede kalan suyu ağdalaşıncaya kadar pişirin. Elde ettiğiniz şurubu kayısıların üzerine gezdirerek dökün. Her kup bardağına veya kaseye iki çorba kaşığı dondurma koyun ve üzerine altı-yedi adet kayısı dizin. Kenarına bir adet gofret koyup veya üzerlerine fıstık parçaları serpip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst