EPİFİZ;Ruhun Beden Üzerine Etki Yaptığı Yer.

nones

Bayan Üye
EPİFİZ

Ruhun Beden Üzerine Etki Yaptığı Yer.

"Sizin için geceyi bir örtü,
uykuyu istirahat,
gündüzü de dağılıp çalışma zamanı
olarak yaratan O'dur."
Furkan/ 47

Her şey bizden önce davranan şu miniciğin gidişiyle başladı.
Hep düşünürdüm “uykuda ölüm” olayını eskiden beri.
Araştırdım, karıştırdım ve Epifiz’de takılıp kaldım.
İşte ulaşabildiklerim..

Çarpıcı İlk bulgu;

“Normal insanlarda melatonin gece salgılanır. Postmortem çalışmalarda melatonin düzeyinin gece ölen kişilerde daha yüksek olduğu ortaya çıkmıştır.

İlmi çalışma için Bakınız;
http://www.medicine.ankara.edu.tr/fakulte/files/20 032_6
http://uguner.tripod.com/melano.htm

EPİFİZ NEDİR?

Epifiz bedenin ısısını düzenler ve içinde bulunduğumuz değişik ruh durumlarından da sorumludur.Beynin üçüncü karıncığının arka kısmında yer alan küçük kırmızı renkte damarlı bir bezdir. Eskilere göre bu üçüncü göz’dür. Descartes bunu "ruhun, beden üzerinde etki yaptığı yer" olarak tarif eder. Işığa duyarlı olduğuna ve retina ile ortak özelliklerinin olduğuna inanılır.

“Ruh ve Beden Arasında Bir Köprü -EPİFİZ” Adlı Makaleden Notlar:

“İnsan denen meçhul”ün; ruh, nefis ve beden üçlüsünün, karşılıklı münasebet içinde gerçekleşen bir sistem olduğu akıldan çıkarılmamalıdır.
...
Epifiz, geceleyin veya karanlıkta aktif hale geçer. Melatonin ve pinolin, şuursuz birer molekül olmalarına rağmen, emr-i ilâhî ile immün ve sinir sisteminin düzenlenmesinde rol almaktadır.
....
Gündüz veya ışıkta, epifiz bezi aktivitesi oldukça düşüktür. Bu çerçevede “gündüzün çalışma, gecenin de istirahat için hazırlandığını” belirten âyet çok mânâlıdır.
...
Gecenin sonuna doğru kişi uyandığında, epifiz, maksimum seviyede aktiftir.Böylece maddî hayatın dar kalıplarından çıkıp, kalb ve ruhun hayat derecelerinde yaşaması da kolaylaşır. Peygamberimiz’in (sas), yatsı namazını vaktinde kılıp uykuya çekilmesi, gecenin ilerleyen vakitlerinde kalkıp ibadet etmesi ve ümmetine de bunu tavsiye etmesi durumu, bedende epifize gördürülen roller açısından incelendiğinde, O’nun (sas), emir ve tavsiyelerinin insan tabiatıyla tam bir âhenk içinde olduğu görülecektir.
...
Kişi bu durumda tevbe, istiğfar, dua ve ibadetlerle, kendini meşgul etmezse, habis ruhların, şeytanların ve cinlerin müdahalesine açık hâle de gelebilir.
....
Epifizin işleyişine tesir eden faktörler, anormal gündüz-gece ritimleri, ışık şiddeti ve süresi, radyasyon, manyetik alanlar, beslenme bozuklukları, günlük stres seviyeleri ve sıcaklıktır. Ayrıca deniz seviyesinden yükseklik...
...
Nitekim “ışık terörü” olarak isimlendirilen vakada, aşırı parlak ve bol ışıkla aydınlatmanın yapıldığı yerlerde epifizin sağlıklı işleyişi bozulmaktadır. Bu da başta uykusuzluğa ve bunun neticesinde kronik stres ve bağışıklık sistemi zâfiyetlerine sebep olmaktadır.
....
İnanan ve ibadet eden kişilerde bunamaya pek rastlanmamaktadır. Kişinin sevgi üzerinde olması; ümit, aşk, şevk, inanma kuşağında yaşaması, epifiz faaliyetinde azalmayı önleyici bir sosyal hayat tarzıdır.
...
Yapılan araştırmalar, mistik tecrübelerin ve zikirlerin, bir arada yapılan dinî sohbetlerin, bağışıklık sistemine olumlu tesir ettiğini göstermektedir.
...
İnsanlar buluğ çağına girdiklerinde ve damarlarında şehvet dolaşmaya başladığında, epifiz bezi faaliyetini yavaşlatmaya ve küçülmeye başlar. Diğer âlemlerle olan iletişim açıklığı oldukça azalır.
...
Zaten günümüzde alınan eğitim, yenen gıdalar ve hayat tarzı da, insanın mânevî hayatını köreltici fonksiyon görmektedir.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri