Enver Baytan Hoca

'hayaL

Bayan Üye
Enver Baytan Hoca

80 küsur yıllık ömründe kendine hizmete adamış bir isim Enver Baytan Hoca. Çok değerli hocalardan aldığı hususi dersler ile birçok camide yaptığı imam hatiplik ve müezzinlik ile verdiği vaazlar ve sohbetler ile ve tüm bu güzelliklerin yanında Yeşilay Yönetim Kurulu üyesi görevi ile insanları zararlı maddelerden korumak amacıyla yaptığı çalışmaları hakkında konuştuk.

Hocam bugüne kadar hususi hocalardan aldığınız dersler, İslam dinine ait öğrendiğiniz ilimler, hayatınız boyunca katlandığınız zorluklar ve bunun yanında da şahid olduğunuz anlatılması güç güzelliklerin yanında Yeşilay ile olan alakanız ne zaman başladı?

Ben 1925 yılında Balıkesir’in Gönen kazasında doğdum. İlk mektebi bitirerek, yedi yaşında Hafız Server Efendi’den ilim öğrenmek için emrine verildim. Hocamın yanında hafızlığa başladım ve dokuz yaşında hafız oldum. Daha sonrasında Hafız Hamid Efendi’den ders aldıktan sonra 1942 yılında İstanbul’a gelerek Gönenli Hocaefendiye talebe oldum. Bu hocamdan aldığım dersin lezzetini hiç unutmam. Çeşitli hocalardan eğitimler aldıktan, askerlik hizmeti ve farklı yerlerde hizmetlerde bulunduktan sonra diyanetin açtığı imam hatiplik ve müezzinlik imtihanı ile 1952 yılında Yerebatan Camii’de göreve başlamış oldum. Yeşilay ile alakam işte bu zamanlarda başlamış oldu. Bizler zaten Cenab-ı Hakkın bize haram kıldığı şeylerden uzak dururduk ve insanları da bu konularda ikaz etmek kendimizi adamıştık. Yeşilay Cemiyeti de bir ahlak cemiyetidir ve haramların hepsi de ahlaka aykırıdır. Biz de kendimizi haramdan sakınma ve sakındırma görevini bir dava olarak kabul ettiğimizden Yeşilay Cemiyeti ile beraber çalışmaya başladık.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri