Hestia
Bayan Üye
Enginarlı Levrek
Malzemeler:
Levreği temizletip, fırında pişirecek şekilde hazırlatın.
Uzunca bir folyoyu kenarları ortada birleşek şekilde katlayın.
Yağlı fırın kağıdını da aynı şekilde katlayıp folyonun üzerine koyun (folyo ve kağıdın uzunluğu yaklaşık olarak balığınızın üç katı olsun, böylece balığı üzerine koyup kapattığınızda tamamen kapanabilsin).
Fırını 230 C'ye (450 F) getirin. Enginarları, soğanları, domatesleri ve zeytinyağını harmanlayın. Tuz ve karabiber ekleyin.
Balığın dışına tuz ve karabiber serperek folyonun üzerindeki yağlı kağıdın ortasına yerleştirin.
Balığın içine de tuz, karabiber ve biberiye serpin.
Harmanladığınız sebzeleri balığın üzerine yayın.
Folyo ve kağıdı bir arada balığın üzerine katlayın.
Açık kalan kenarları içe doğru kıvırın.
Fırın tepsisine yerleştirip 1 saat 10 dakika pişirin.
5 dakika oda sıcaklığında bekletip servis yapın.
Malzemeler:
- 1 Adet Levrek
- 2 Adet Enginar
- 2 Adet Beyaz Soğan
- 10 Adet Kiraz Domates
- Çeyrek Su Bardağı Zeytin Yağı
- Yeteri kadar Tuz
- Yeteri kadar Karabiber
- 1 Tutam Biberiye
- 1 Adet Biberiye Dalı
Levreği temizletip, fırında pişirecek şekilde hazırlatın.
Uzunca bir folyoyu kenarları ortada birleşek şekilde katlayın.
Yağlı fırın kağıdını da aynı şekilde katlayıp folyonun üzerine koyun (folyo ve kağıdın uzunluğu yaklaşık olarak balığınızın üç katı olsun, böylece balığı üzerine koyup kapattığınızda tamamen kapanabilsin).
Fırını 230 C'ye (450 F) getirin. Enginarları, soğanları, domatesleri ve zeytinyağını harmanlayın. Tuz ve karabiber ekleyin.
Balığın dışına tuz ve karabiber serperek folyonun üzerindeki yağlı kağıdın ortasına yerleştirin.
Balığın içine de tuz, karabiber ve biberiye serpin.
Harmanladığınız sebzeleri balığın üzerine yayın.
Folyo ve kağıdı bir arada balığın üzerine katlayın.
Açık kalan kenarları içe doğru kıvırın.
Fırın tepsisine yerleştirip 1 saat 10 dakika pişirin.
5 dakika oda sıcaklığında bekletip servis yapın.