Enginarlı Levrek

Hestia

Bayan Üye



MALZEMELER


1 büyük deniz levreği
2 enginar(dilimlenmiş)
2 orta boy beyaz soğan(ince ince piyazlık doğranmış)
5-10 küçük domates (ikiye bölünmüş)
dörte bir su bardağı zeytin yağı
tuz
karabiber
1 taze biberiye dalı veya bir tutam kurutulmuş biberiye


HAZIRLANIŞI.

Levreği temizletip, fırında pişirecek şekilde hazırlatın. Uzunca bir folyoyu kenarları ortada birleşek şekilde katlayın. Yağlı fırın kağıdını da aynı şekilde katlayıp folyonun üzerine koyun. (folyo ve kağıdın uzunluğu yaklaşık olarak balığınızın üç katı olsun, böylece balığı üzerine koyup kapattığınızda tamamen kapanabilsin.).

Fırını 230C'ye (450F) getirin. Enginarları, soğanları, domatesleri ve zeytinyağını harmanlayın. Tuz ve karabiber ekleyin.Balığı dışına tuz ve karabiber serperek folyonun üzerindeki yağlı kağıdın ortasına yerleştirin. Balığın içine de tuz, karabiber ve biberiye serpin. Harmanladığınız sebzeleri balığın üzerine yayın. Folyo ve kağıdı bir arada balığın üzerine katlayın. Açık kalan kenarları içe doğru kıvırın. Fırın tepsisine yerleştirip 1 saat 10 dakika pişirin. Pişince 5 dakika oda sıcaklığında bekletip servis yapın.


AFİYET OLSUN

 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst