LoKuMuM<3
Bayan Üye
ENGİNAR SALATASI
Malzemeler :
5-6 kişilik
3 adet enginar
1 adet soğan
1 adet limonun suyu Tuz
2 su bardağı yasemin pirinci
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı su
1 adet kesmeşeker
4 adet ince dilimlenmiş mantar, Yarım demet dereotu
Yarım demet taze soğan, 4-5 yaprak ince kıyılmış fesleğen
1 'er adet kırmızı ve sarı biber, 1 çay bardağı haşlanmış bezelye,
Süslemek için: 4 adet kiraz domates
Malzemeler :
5-6 kişilik
3 adet enginar
1 adet soğan
1 adet limonun suyu Tuz
2 su bardağı yasemin pirinci
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı su
1 adet kesmeşeker
4 adet ince dilimlenmiş mantar, Yarım demet dereotu
Yarım demet taze soğan, 4-5 yaprak ince kıyılmış fesleğen
1 'er adet kırmızı ve sarı biber, 1 çay bardağı haşlanmış bezelye,
Süslemek için: 4 adet kiraz domates
Tarifi
Ayıklanmış enginarları soğan, yarım limonun suyu, tuz ve üzerine çıkacak kadar su ilave ederek yumuşayana kadar haşlayın. Diğer tarafta 2 su bardağı pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika ıslatın. Suyunu süzdükten sonra 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 su bardağı su ve kesmeşeker ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 10 dakika demlendikten sonra bir kaseye alın. içine iri doğranmış enginar, mantar, ince kıyılmış dereotu, taze soğan, fesleğen, küp doğranmış kırmızı ve sarı biber, bezelye katın. Kalan zeytinyağı ve limon suyunu ilave ederek bütün malzemeyi karıştırın. Üzerini kiraz domatesle süsleyerek soğuk servis yapın.
Ayıklanmış enginarları soğan, yarım limonun suyu, tuz ve üzerine çıkacak kadar su ilave ederek yumuşayana kadar haşlayın. Diğer tarafta 2 su bardağı pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika ıslatın. Suyunu süzdükten sonra 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 su bardağı su ve kesmeşeker ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 10 dakika demlendikten sonra bir kaseye alın. içine iri doğranmış enginar, mantar, ince kıyılmış dereotu, taze soğan, fesleğen, küp doğranmış kırmızı ve sarı biber, bezelye katın. Kalan zeytinyağı ve limon suyunu ilave ederek bütün malzemeyi karıştırın. Üzerini kiraz domatesle süsleyerek soğuk servis yapın.