engin ceber

RuThLeSs

Kayıtlı Üye
engın ceberın ölümü benım kafamı ziyadesiyle karıstırmıstır.

Engin Ceber, eski dönemden farklı olarak gerçekten de kapatma mekânlarında geleneksel kötü muamele araç ve yöntemlerine nispeten az başvurulan bir dönemde hayatını kaybetti.
sebebi ise dergi dagıtmak yuruyuslere katılmak vs.

bence hiç bir vatandas terorle yargılanmadıgı surece
bu tur ıskencelerle öldurulmesı dogru degıl.

engin ceber hakkında pek bi bilgim yok
sizlerin bilgisi varsa almak isterım

babası ali ceber anlatıyor;

* bingöl'den istanbul'a 1965 yılında geldik. engin işçi bir ailenin çocuğudur. benim 4 çocuğum var. engin, ortaokula kadar okudu, bir süre tekstil işinde çalıştı. askerliğinde her gün onunla beraber şafak saydım. usta birliğini yaptığı ağrı merkez'deki topçu taburunda hastalandı. gittim ağrı'da iki hafta kaldım.

* engin, tekstilde çalıştıktan sonra başka bir işte çalışmadı. mahallede arkadaşlarıyla beraber toplantılar yapardı. mahallelinin hırsızlara karşı ve dolandırıcılara karşı durmasını ister, onlara anlatılan yalanların karşısında dururdu. türk halk müziği dinler, nazım hikmet okurdu.

* diyorlar ki "çocuğun yasal olmayan bir gösteride bulunmuş" hayır! çocuğum yasal bir gösterideydi. çocuğumun dağıttığı dergi de yasaldı. engin'i sürekli göz altına alıyorlar ve her defasında işkence ediyorlardı. işkenceden dolayı dişleri dökülmüştü oğlumun. metris'e gönderdiler. her gün işkence yaptılar. hukuken zorunlu olmayan bir uygulamaya direndiği için, onurunu ayaklar altına aldırmadığı için demirlerle, sopalarla, suyla ıslatarak dövdüler. en sonunda öldürdüler ve bunu yapanlar hakkında bir soruşturma bile açılmadı. hükümet "avrupa yolunda, demokrasi yolunda yola devam, reformalara devam!" diyor ancak işkence gerçeğinin önüne geçmiyorlar. başka engin'ler ölmesin artık. oğlumun canını alanların cezalarını çekmelerini istiyorum. gerekirse aihm'ne kadar gideceğim.

evet...okumuştum bunu..

bilmiyorum... yasal bir dergiyi satmak olmamalı sebep tutuklanmasına.... başka işleride vardır...
fakat her ne yaparsa yapsın,,işkence edecek,yoğunbakımlık yapacak,hatta öldürecek HAK hiç kimsede yoktur...!!! HER NE YAPMIŞ OLURSA OLSUN..!!
bence türkiyenin ayıbıdır..!!

mutlaka oyledır
yanı sadece dergı dagıtmakla yakalnıp hırpalanmaz
işte sucunu soruyorum bılen varsa bana da soylemek ıster belkı dıye

yoksa onceden de polıs sık sık engın ceberı alıp darp edıp gerı bırakırmıs
dedıgın gıbı
su halıyele Türkiyenın Ayıbı
yayın yasagı getırmek benım kafamı karıstırdı Altında buyuk seyler yatıyo sankı bu olayın

Son düzenleme:
mutlaka oyledır
yanı sadece dergı dagıtmakla yakalnıp hırpalanmaz
işte sucunu soruyorum bılen varsa bana da soylemek ıster belkı dıye

yoksa onceden de polıs sık sık engın ceberı alıp darp edıp gerı bırakırmıs
dedıgın gıbı
su halıyele Türkiyenın Ayıbı
yayın yasagı getırmek benım kafamı karıstırdı Altında buyuk seyler yatıyo sankı bu olayın

muhakkak altında başka şeyler yatıyordur..!!

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri