Endüstri Mühendisliği Nasıl Bir Bölüm?

sensiz olmaz

Kayıtlı Üye

Meslek seçiminde okunacak olan bölümün nasıl bir bölüm olduğu ile ilgili bilgiler önem kazanır. Endüstri mühendisliği de merak edilen ve hep gündemde olan bir bölümdür. Peki, endüstri mühendisliği genel anlamda nasıl bir bölümdür?

Nasıl okunur?

Sayısal puan üzerinden üniversitelerin mühendislik fakülteleri içinde yer alan endüstri mühendisliği bölümleri tercih edilebilir. Mühendislik temelinde, işletme fonksiyonları ile içli dışlı bir bölüm olan endüstri mühendisliği, temel mühendislik dersleri ile okunmaya başlanır. Teknik resim, endüstri mühendisliğine giriş, fizik ve matematik gibi birinci sınıf derslerinin ardından, ikinci ve üçüncü yıllarda daha da sektörel derslere ve uygulamalara geçilir. Örneğin ikinci yılda, endüstri mühendisliği öğrencileri fabrika ve iş yerleri ile tanışır. Bu paralelde ise işletme yönetimi, yalın üretim gibi temel endüstri mühendisliği dersleri alınmaya başlanır. Son yıllara doğru ise verimlilik, kalite ve organizasyon genelinde önemli dersler alınır ve bölüm bitirilir.

Stajın önemi

Endüstri mühendisliğinin ara yıllarında staj tecrübesi de istenir. Bu nedenle daha çok ikinci, üçüncü ve dördüncü yıllarda çeşitli iş yeri ortamlarında staj yapılır. Bu staj sırasında işletmelerin yapısı, yönetim fonksiyonları, uygulamalar ve üretim prosesleri tanınır. Başarılı bir staj süreci, endüstri mühendisini mesleğine çok daha iyi bir şekilde hazırlayacaktır.

Tavsiyeler

Mesleğe karar vermek önemlidir. Bu anlamda, fabrikalardan ya da üretim alanlarından hoşlanmayan kişiler için her ne kadar bankalar ya da yönetim ofisleri olsa da, endüstri mühendisliği çok doğru bir tercih olmayabilir. Mavi yakalı elemanlar ve patronlar arasında mekik dokunması gerekebilir. Ağır sanayilerde de görev alınabilir. Bunlara hazır olunmak zorundadır.

Endüstri mühendisliği, işletme bölümünün mühendislik hali olarak yorumlanabilir. Daha sayısal ancak sözel yönleri de olan bir bölümdür. Bu nedenle, iki türlü de dengeyi sağlamak gerekmektedir.

Endüstri mühendisliği okumaya karar veren gençler, kalite ve verimlilik terimlerini hayatlarının merkezine yerleştirmelidir.

Endüstri mühendisliği okuması zevkli, çalışması ise görece güzel olan bir bölümdür.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri