sensiz olmaz
Kayıtlı Üye
LIST=1]
[/LIST]Hastalıklardan korumak, bağışıklık sistemini güçlendirmek veya sadece bedeninize enerji vermek için, baharatlardan ve otlardan faydalanabilirsiniz.
Bazı baharatları kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği ve her türlü aperatife ekleyebilirsiniz. Bakalım onlar hangileri?
Zerdeçal: Özellikle Hint yemeklerinde kullanılan köriyi beğeniyorsanız, zerdeçal da size lezzetli gelecektir.
Zerdeçal, anti-inflamatuar özellikleri olan bir baharattır ve cilt kanserine karşı korumada yardımcıdır.
Ayrıca meme kanserinde etkilidir ve Hindistanda yapılan araştırmalar Alzheimer hastalığının çok düşük olduğunu göstermiştir.
Adaçayı: Bu kokulu ot üzerinde yapılan araştırmalar, zeka üzerinde geliştirici ve olumlu bir etki yarattığını gösteriyor. Adaçayı kapsülü olan denekler, bellek testlerinde belirgin başarı sağlamışlardır.
Ruh hali üzerinde yarattığı olumlu etki nedeniyle adaçayı, sinirlerinizi yatıştırmaya ve sizi gevşetmeye yardımcı olur.
Alzheimer hastalığının erken belirtilerini yavaşlattığına dair bazı bulgur ortaya çıkmıştır.
Ayrıca mide sorunlarında ve boğaz ağrısında iyi bir etkili ottur. Diyet yapanlar için de kullanımı tavsiye edilir.
Her öğünde adaçayını bir bardak çay olarak tüketebilirsiniz.
Tarçın: Yulaf ezmesi ve elma gibi besinlere çok yakışan tarçının sağlık üzerindeki faydaları saymakla bitmiyor.
Araştırmalar şeker hastaları için tarçının oldukça yararlı bir baharat olduğunu gösteriyor. Diyabet konusunda etkilidir.
Mide rahatsızlıkları ve karın ağrılarında etkilidir. Kötü kokuları, ishali ve öksürüğü kesmede destek verir.
Vücut direncini arttırır ve soğuk algınlığı, nezleye karşı kuvvetlendirir.
Zencefil: Çorbalarda, tatlılarda ve daha birçok yemekte keyifle kullanılan bu baharatın lezzetinin yanı sıra sağlığa da pek çok yararı vardır.
Ağır egzersizler yaptıktan sonra, kas ağrısını geçirmek için kullanılabilir. Genel olarak ağrıları azaltmada yardımcıdır.
Bu potansiyelinin yanı sıra, sorunlu mideleri tedavi etmede de başarılıdır.
Sabah bulantısı ve mide hastalıkları olan kişilerde kullanılabilir.
Karabiber: Kimileri ona baharat kralı diyor. Hem antibiyotik, hem antioksidandır.
Kötü kolesterolü düşürür, iyi kolesterol düzeyini arttırır.
Kalp hastalıklarının sebebi olan tıkanıklıklara karşı koruyucu etkisi vardır.
[/LIST]Hastalıklardan korumak, bağışıklık sistemini güçlendirmek veya sadece bedeninize enerji vermek için, baharatlardan ve otlardan faydalanabilirsiniz.
Bazı baharatları kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği ve her türlü aperatife ekleyebilirsiniz. Bakalım onlar hangileri?
Zerdeçal: Özellikle Hint yemeklerinde kullanılan köriyi beğeniyorsanız, zerdeçal da size lezzetli gelecektir.
Zerdeçal, anti-inflamatuar özellikleri olan bir baharattır ve cilt kanserine karşı korumada yardımcıdır.
Ayrıca meme kanserinde etkilidir ve Hindistanda yapılan araştırmalar Alzheimer hastalığının çok düşük olduğunu göstermiştir.
Adaçayı: Bu kokulu ot üzerinde yapılan araştırmalar, zeka üzerinde geliştirici ve olumlu bir etki yarattığını gösteriyor. Adaçayı kapsülü olan denekler, bellek testlerinde belirgin başarı sağlamışlardır.
Ruh hali üzerinde yarattığı olumlu etki nedeniyle adaçayı, sinirlerinizi yatıştırmaya ve sizi gevşetmeye yardımcı olur.
Alzheimer hastalığının erken belirtilerini yavaşlattığına dair bazı bulgur ortaya çıkmıştır.
Ayrıca mide sorunlarında ve boğaz ağrısında iyi bir etkili ottur. Diyet yapanlar için de kullanımı tavsiye edilir.
Her öğünde adaçayını bir bardak çay olarak tüketebilirsiniz.
Tarçın: Yulaf ezmesi ve elma gibi besinlere çok yakışan tarçının sağlık üzerindeki faydaları saymakla bitmiyor.
Araştırmalar şeker hastaları için tarçının oldukça yararlı bir baharat olduğunu gösteriyor. Diyabet konusunda etkilidir.
Mide rahatsızlıkları ve karın ağrılarında etkilidir. Kötü kokuları, ishali ve öksürüğü kesmede destek verir.
Vücut direncini arttırır ve soğuk algınlığı, nezleye karşı kuvvetlendirir.
Zencefil: Çorbalarda, tatlılarda ve daha birçok yemekte keyifle kullanılan bu baharatın lezzetinin yanı sıra sağlığa da pek çok yararı vardır.
Ağır egzersizler yaptıktan sonra, kas ağrısını geçirmek için kullanılabilir. Genel olarak ağrıları azaltmada yardımcıdır.
Bu potansiyelinin yanı sıra, sorunlu mideleri tedavi etmede de başarılıdır.
Sabah bulantısı ve mide hastalıkları olan kişilerde kullanılabilir.
Karabiber: Kimileri ona baharat kralı diyor. Hem antibiyotik, hem antioksidandır.
Kötü kolesterolü düşürür, iyi kolesterol düzeyini arttırır.
Kalp hastalıklarının sebebi olan tıkanıklıklara karşı koruyucu etkisi vardır.