En Lezzetli Perde Pilavı Tarifi (Siirt Yöresi)

leylmira

Bayan Üye
PERDE PİLAVI

3 su bardağı pirinç

1 hindi budu ya da 3 tavuk budu

yarım su bardağı badem (kavrulmamış)

250 gr tereyağı ya da margarin

1 tatlı kaşığı karabiber isteyen 1 çorba kaşığı kuş üzümü ve 1 çorba kaşığı çam fıstığı ilave edebilir

HAMURU İÇİN:

3 yumurta

yarım çay bardağı sıvıyağ

1 çorba kaşığı yoğurt

1 çorba kaşığı silme tuz

2 çorba kaşığı su

kulak memesi yumuşaklıgında katıca bir hamur olacak kadar un

HAZIRLANIŞI,

Tavuk ya da hindi butları haşlanır, pilav pişirmek için suyu bir tencereye alınır. Butlar kemiklerinden ayrılır, parçalanır ve 2 çorba kaşığı tereyağı ya da margarinde kızartılır.

Tavaya alındığında tuzla va az bir miktar köri ve karabiberle tatlandırılır, tuz ilave edilir beklemeye alınır.
Bu arada pilav pişirilir demlenmeye bırakılmadan karabiber ilave edilir arzuya göre. Soğumaya bırakılır pilav ve tavuk.

Bu arada kavrulmamış bademler haşlanır ve kabukları ayıklanıp ikiye bölünür, bir kenara alınır. Hamuru için önce yumurtalar derin bir kâseye konur çırpılır tuz ilave edilir.

Daha sonra yoğurt, sıvıyağ ve su ilave edilir iyice birbirlerine karışmaları sağlanır. En son olarak kıvama gelinceye kadar un ilave edilir ve hamur dinlenmeye bırakılır.

Üzerine nemli bir bez örterek 30 dakika dinlendirilir. Çukur büyük bir borcam alınarak(bakır bir çukur kap daha uygun olur aslı bakır çukur tencerede pişer)her tarafı iyice tereyağı ile kalın bir tabaka olacak şekilde yağlanır, bademlerin bir kısmı kabın içine yağa yapıştırılır.

Hamur kabın şekline göre kenarlarından az bir miktar dışarı taşacak şekilde açılır ve kaba yerleştirilir. Fırın 180 derecede ısıtılmaya bu aşamada başlanmalıdır.

Kaba yerleştirdiğimiz hamurun içine bir kat pilav üzerine badem üzerine tavuk sonra yine bir kat pilav alttaki malzemeleri örtecek kadar, sonra malzeme bitene kadar aynı işleme devam edilir.

En üstteki kat pilavdan olmalıdır.sonra kenarları kapatılıp 180 derecede hamuru kızarıncaya kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN

NOT: kuş üzümü ve çam fıstığı ilave etmek isteyenler bunları tereyağında kavurup pilavın içine ilave edip karıştırmalıdırlar. Sıcak servis yapılmalıdır.


 
Son düzenleme:
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol puff
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst