"En büyük sorun yönetim"

LîNKîN_PâRk

Kayıtlı Üye
Galatasaray Kulübü Eski Yöneticisi Ali Dürüst, mevcut yönetimin kendi içinde birlik görüntüsü sergilemediğini savundu.

Ali Dürüst, yaptığı açıklamada, Galatasaray yönetiminin şu an en büyük sıkıntısının, sergilediği görüntü olduğunu kaydederek, ''Benim için en büyük kritik edilmesi ve önlenmesi gereken bu.

İcraat olması için sağlıklı bir yönetim kurulu olması lazım. Belki kendi aralarında birlik olarak görülen bir yönetim kurulu var, ancak dışarıdan bakıldığı zaman böyle algılanmıyor. Önce bunun önlenmesi lazım'' dedi.

Yönetimin birlik görüntüsü içinde olmasının, yapılacak icraatların daha sağlıklı olmasını sağlayacağını savunan Dürüst, ''Şu anda genel kurul üyesinin en büyük sıkıntı duyduğu olay, sportif başarı ya da başarısızlık değil. Bunlar gelir geçer. Ancak kulüp olarak en önemli durum, yönetim kurulunun göstereceği duruştur. Biz birlik beraberlik olmadığını basından izliyoruz ve görüyoruz. Benim de görüşlerim bu bağlamdadır'' diye konuştu.

''ESAS OLAN BAŞKANDIR''

Genel kurulda oy atarken başkana mı, yoksa listeye mi baktığı şeklindeki bir soru üzerine Dürüst, şunları kaydetti:

''Esas olan başkandır. Bu işe soyunacak olan başkan adaylarının dikkat etmesi gereken en büyük olay da liste hazırlarken ahengi bozmamaktır. Yönetim listelerini seçim kaygısından uzak hazırlamak lazım. Liste seçim kaygısıyla yapıldığında taviz veriliyor, belki verilmiş gibi gözüküyor. Daha sonra yapılan toplantılarda da birbirlerinin yüzlerine rahat bakamıyorlar.''

''YÖNETİCİ ŞAHSİ DEMEÇ VERMEMELİ''

Ali Dürüst, bir yöneticinin şahsi demeç vermeye başlamasının, yönetimde kopukluk olduğunun ortaya çıkması anlamına geldiğini kaydederek, ''Hiçbir yönetim kurulu üyesinin şahsı adına demeç verme hakkı ve lüksü yoktur. Yöneticiler kulübün adına konuşurlar ve kulübün adına konuştuğunuz vakit hata yapmazsınız. Şahsınız adına konuştuğunuz vakit hata yaparsınız. Şu andaki görüntü de odur. Bizim beklentimiz bu görüntünün ortadan kalkması'' şeklinde konuştu.

Dürüst, Galatasaray'da yöneticiler ve teknik direktör Erik Gerets'in karşılıklı demeçlerine de değinerek, şunları söyledi:

''Çok seslilik iyi bir şey, ancak bunların yapılması gereken yer yönetim kurulunun kapalı kapılar arkasıdır. Bunu basın önünde yaptığınız vakit, kimseye faydası yoktur. Belki şahsi olarak sizi gündemde tutabilir. Bunu açıkça söylüyorum. Ne zaman ki şahsınız dışında kulüp adına açıklama yaparsanız zorda kalırsınız.

Kulübün iyi yönetilmesi için bunun olması gerek. Gerçek olan bir şey var ki, sağlıklı bir yönetim için yöneticilerin birlik olması gerek. Bu havada olmak isteyenlerin yapacağı en büyük fayda bu gruptan ayrılmasıdır. Zaten üst üste yönetim kurulu toplantısına üç kez gelmeyen kişi görevden ayrılmak zorundadır. Eğer gelmiyorsa bu kulübün işlerine vakıf değilsiniz demektir. Çözüm istifadır.''

Öte yandan, Galatasaray Kulübü'nde başkanlık için adının geçmesinin kendisini gururlandırdığını, ancak kulüp gündeminde seçim olmadığını ifade eden Dürüst, ilk atılması gereken adımın ise kulüp içinde ahengin sağlanması olduğunu söyledi.
Ayrıca, kulüp ikinci başkanı Semih Haznedaroğlu'nun, ''Galatasaray'da görüldüğü kadar kopukluk yok'' şeklindeki demeciyle ilgili olarak Dürüst, ''Burada başkan toparlayıcı olmak zorunda. Sanırım çalışmalarını yapıyor. Yönetimdeki diğer arkadaşların da yardımcı olmaları gerek.

Galatasaray Yönetim Kurulu'na girildiği zaman, şahsi hırslardan arınılması gerek. Baktınız olmuyorsa, kulüple yollarınızı ayırmanız gerekiyor. İçeride birlik içerisinde olduklarını söylemelerinin anlamı yok. Önemli olan kamuoyundaki görüntüdür. Seçim en son çaredir. Mecbur olurlarsa da bunu almalılar'' diyerek sözlerini tamamladı.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber ankara nakliyat
bypuff
Geri