Elmalı Kurabiye
MALZEMELER
* Hamuru için:
* 250 gr tereyağı
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* ½ çay bardağı şeker
* 1,5 yemek kaşığı yoğurt
* 1 adet yumurta
* Aldığı kadar un (4 su bardağı)
* 1 paket kabartma tozu
* 1 tatlı kaşığı limon rendesi veya vanilya
* İçi İçin:
* 3 adet iri elma
* 1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* ½ çay bardağı şeker
YEMEĞİN YAPILIŞI
* Hamuru için
* Derin kabın içerisine unu koyup unun ortasını elimizle açıyoruz, ortasına tereyağını, sıvıyağını, şekeri, yoğurdu, 1 paket kabartma tozunu, limon rendesi ve 1 adet yumurtayı kırıp içine kattıktan sonra elimizle iyice yoğuruyoruz.
* İç Malzemesi İçin
* Elmaları yıkayıp soyduktan sonra rendeleyip tava içerisine koyuyoruz. Üzerine şekeri katıp ocakta elmalar suyu çekene kadar pişirip içine ceviz ve tarçını ekleyip hafiften karıştırıp ocağın altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz.
* Kurabiyenin Yapılışı
*
* Hamurumuzu 5 eşit parçaya bölüp bir parçasını merdane yardımı ile açtıktan sonra 8 eşit parçaya bölüyoruz. Her parçasına bir tatlı kaşığı elma içimizden koyarak sarıyoruz. Bu işlemi diğer hamurlarımız için de yapıyoruz.
* Hazırladığımız elmalı kurabiyeleri fırın tepsisine dizdikten sonra önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 12-13 dakika yani üzerleri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
* Elmalı kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri dökerek servis yapıyoruz.
* Afiyet olsun…
PÜF NOKTALAR
1- Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
2- Elmalı kurabiye yaparken tereyağı kullanabilirisiniz lezzet açısından.
3- Hamurunu aroma katmak için vanilya, limon yada portakal kabuğu rendesi kullanılabilir.
4- Aldığınız elmanın tatlı ve bahçe elması olmasına dikkat edin. Kendi bahçenizin elması ise kabukları ile birlikte rendeleyebilirisiniz.
5- Elmalı kurabiyeleri pembeleşene kadar pişirin.
6- Üzerine dökeceğiniz pudra şekerinin birbirine yapışmaması için kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine dökün.
MALZEMELER
* Hamuru için:
* 250 gr tereyağı
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* ½ çay bardağı şeker
* 1,5 yemek kaşığı yoğurt
* 1 adet yumurta
* Aldığı kadar un (4 su bardağı)
* 1 paket kabartma tozu
* 1 tatlı kaşığı limon rendesi veya vanilya
* İçi İçin:
* 3 adet iri elma
* 1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* ½ çay bardağı şeker
YEMEĞİN YAPILIŞI
* Hamuru için
* Derin kabın içerisine unu koyup unun ortasını elimizle açıyoruz, ortasına tereyağını, sıvıyağını, şekeri, yoğurdu, 1 paket kabartma tozunu, limon rendesi ve 1 adet yumurtayı kırıp içine kattıktan sonra elimizle iyice yoğuruyoruz.
* İç Malzemesi İçin
* Elmaları yıkayıp soyduktan sonra rendeleyip tava içerisine koyuyoruz. Üzerine şekeri katıp ocakta elmalar suyu çekene kadar pişirip içine ceviz ve tarçını ekleyip hafiften karıştırıp ocağın altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz.
* Kurabiyenin Yapılışı
*
* Hamurumuzu 5 eşit parçaya bölüp bir parçasını merdane yardımı ile açtıktan sonra 8 eşit parçaya bölüyoruz. Her parçasına bir tatlı kaşığı elma içimizden koyarak sarıyoruz. Bu işlemi diğer hamurlarımız için de yapıyoruz.
* Hazırladığımız elmalı kurabiyeleri fırın tepsisine dizdikten sonra önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 12-13 dakika yani üzerleri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
* Elmalı kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri dökerek servis yapıyoruz.
* Afiyet olsun…
PÜF NOKTALAR
1- Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
2- Elmalı kurabiye yaparken tereyağı kullanabilirisiniz lezzet açısından.
3- Hamurunu aroma katmak için vanilya, limon yada portakal kabuğu rendesi kullanılabilir.
4- Aldığınız elmanın tatlı ve bahçe elması olmasına dikkat edin. Kendi bahçenizin elması ise kabukları ile birlikte rendeleyebilirisiniz.
5- Elmalı kurabiyeleri pembeleşene kadar pişirin.
6- Üzerine dökeceğiniz pudra şekerinin birbirine yapışmaması için kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine dökün.