ashli
Bayan Üye
ELMA TATLISI (AMASYA)
Malzemeler:
1 kg. Amasya elması
1 kg. toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
şeker boyası
Yapılışı:
Elmaların kabukları soyulup içleri oyularak 15 dk. haşlanır. Haşlanan elmaların üstüne şeker boyası sürülerek içlerine ceviz ve tarçın karışımı doldurulur ve fırında 15 dk. pişirilir. Pişen elmaların soğumasına yakın üzerlerine kremşanti sürülerek süslenir. Soğuk servis yapılır.
Malzemeler:
1 kg. Amasya elması
1 kg. toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
şeker boyası
Yapılışı:
Elmaların kabukları soyulup içleri oyularak 15 dk. haşlanır. Haşlanan elmaların üstüne şeker boyası sürülerek içlerine ceviz ve tarçın karışımı doldurulur ve fırında 15 dk. pişirilir. Pişen elmaların soğumasına yakın üzerlerine kremşanti sürülerek süslenir. Soğuk servis yapılır.