ELMA KOMPOSTOSU TARİFİ
1 kilo elma
4 su bardağı şeker
2–3 tane karanfil
2 su bardağı su
yarım limon suyu
Yapılışı Elmaları soyun. Sap taraflarından çekirdeklerini çıkarın ve yıkayın. Tencereye su ile birlikte koyarak pişirin. Delikli kepçe ile süzerek kaseye alın.
Tenceredeki şurubun içine birkaç karanfil, şeker ve limon suyu koyun ve tekrar kaynatın. Şurup kıvamını bulunca kaseye boşaltın. Soğutup servis yapın.
![kafa-malzeme.jpg](http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/lezzet/kafa-malzeme.jpg)
![kafa-malzeme.jpg](http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/lezzet/kafa-malzeme.jpg)
![kafa-malzeme.jpg](http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/lezzet/kafa-malzeme.jpg)
![kafa-malzeme.jpg](http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/lezzet/kafa-malzeme.jpg)
![kafa-malzeme.jpg](http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/lezzet/kafa-malzeme.jpg)
![yapilisi_comlekp.jpg](http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/lezzet/yapilisi_comlekp.jpg)
Tenceredeki şurubun içine birkaç karanfil, şeker ve limon suyu koyun ve tekrar kaynatın. Şurup kıvamını bulunca kaseye boşaltın. Soğutup servis yapın.