^shékér kıs^
Bayan Üye
*Akhuş ve karakavak tomurcukları iki saat boyunca sıcak suda demlenir. Süzülerek elde edilen posaya bal mumu ilave edilerek krem kıvamına gelinceye kadar badem yağı ile yoğrulur. Elde edilen krem belirli aralarla ellere sürülür.
*Taze salatalık, kabuklarıyla birlikte dövülerek ezilir. Elde edilen posaya bal mumu ilave edilerek merhem kıvamına gelinceye kadar bademyağı ile yoğrulur. Hazırlanan bu merhemdem ellere sürülür.
*Papatya sütle beraber kaynatıldıktan sonra ince bir tülbentle sıkılır. Elde edilen posaya akhuş ağacının tohumları ilave edilerek merhem kıvamına gelinceye kadar zeytinyağı ile yoğurulur. Hazırlanan bu merhemden ellere masaj yapılır.
*Taze salatalık, kabuklarıyla birlikte dövülerek ezilir. Elde edilen posaya bal mumu ilave edilerek merhem kıvamına gelinceye kadar bademyağı ile yoğrulur. Hazırlanan bu merhemdem ellere sürülür.
*Papatya sütle beraber kaynatıldıktan sonra ince bir tülbentle sıkılır. Elde edilen posaya akhuş ağacının tohumları ilave edilerek merhem kıvamına gelinceye kadar zeytinyağı ile yoğurulur. Hazırlanan bu merhemden ellere masaj yapılır.