Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Mezunları Ne İş Yapar?

sensiz olmaz

Kayıtlı Üye
Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, 4 yıllık bir bölüm olup üniversitelerde Mühendislik Fakülteleri'nde bulunur. Elektronik, elektriğin alt dalıdır ve elektrik enerjisi ile çalışan veri alıp iletim yapan ve saklayan sistemlerin kontrolü, yazılımı ile ilginir. Enerjinin aktarılması için kimyadan da yararlanarak elektronlarla çalışır. Bu elektronlarla uzak mesafeli bölgelerle iletişim kurulumu kolaylaşmış olur. Mühendis, ihtiyaç doğrultusunda eldeki veriyi pratiğe dökebilen ve hayata uygulayabilen kişidir. Elektronik ve Haberleşme Mühendisleri; güç enerjisi ile cihazların iç yapısını oluşturur, denetler ve yazılımını kurar. Bunu insanların ihtiyaçlarını karşılamak ve hayatı kolaylaştırmak için yapar.

Elektronik Mühendisliği öğrencisi; öğrenim hayatı boyunca haberleşme (telekomünikasyon), elektromanyetik alanlar vb. ana dallarının derslerini görür. Fakat mezun olduğunda kendini diğer mezunlardan ayıran özelliklere sahip olması gerekir. Çünkü teknolojinin ilerlemesi durumu, sadece teorik bilgi sahibi olan ve deneyimsiz kişileri saf dışı bırakmaktadır. Kolayca işe girmek, varsa alandaki hayallerini gerçekleştirebilmek için çağı takip etmek ve gerisinde kalmamak gerekir. Mesela; bölüme girince öğrenci, kendine en yakın bölümü kafasında belirlemeli ve o alanda en iyisi olmaya çalışmalıdır. Güncel teknik dergileri, web sitelerini incelemeli ve bilgisayar programları öğrenmelidir.

Bu bölümde en çok kullanılan yazılım programları Proteus, DipTrace, Plc ve çok daha fazlasıdır. Bölüm mezunlarına Elektronik ve Haberleşme Mühendisi unvanı verilir ve diplomalarıyla birçok farklı yerde iş bulabilir. Çok geniş bir çalışma alanı olan bu bölümden mezun olanlar 4 bölümde çalışabilir.

♥ Araştırma ve Geliştirme (AR-GE)
♥ Üretim
♥ İdari Bölüm (Yönetim)
♥ Sistem Tasarımları

Üretim bölümü hariç diğerleri masa başı yani ofis mühendisliğidir. Üretimde bulunan mühendisler, ofis mühendisliğine göre daha yorucu, kirli ve disiplinli bir ortamda çalışır. Bir Elektronik ve Haberleşme Mühendisi'nden yazılım üzerine çalışması, sistem kontrolü gerçekleştirmesi ve pratik olması gerekir. Bu meslekte hızlı düşünmek ve çabuk hareket oldukça önemlidir.

Genel olarak Elektronik ve Haberleşme Mühendisleri; bilişim ve teknoloji dairelerinde, telekomünikasyon firmalarında, fabrikalarda, şantiyelerde, savunma sanayi ve sağlık alanlarında çalışabilir. Akademik kariyer düşünenler üniversitede kalabilir ya da isteyenler iş yeri açarak yoluna devam edebilir. Özel sektör dışında kamu personeli olmak isteyen mezunlar KPSS ile devletin açtığı kontenjana girebillir. Geniş çaplı çalışma alanı olan bu bölüm, teknolojinin ilerlemesiyle gelecek zamanların en çok aranılan mesleği olacaktır.
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst