Elektrik Mühendisliği Nasıl Kazanılır?

sensiz olmaz

Kayıtlı Üye

Elektrik Mühendisliği akla gelebilecek her türlü cihazın elektrik aks******* sorumlu mühendislik dalıdır. Elektrik - Elektronik mühendisliğinden farklıdır. Elektrik mühendisi olmak için belli başlı üniversitelerin 4 yıllık lisans eğitiminden mezun olmak gerekir. Türkiye'de sadece İstanbul Teknik, Yıldız Teknik, Kocaeli ve Afyon Kocatepe Üniversitelerinde Elektrik Mühendisliği bölümü vardır. Bu dört üniversiteye yerleşebilmek için lise öğreniminde sayısal ağırlıklı bir seçim yapılmalıdır. Üniversite sınavında MF-4 puanına bakılarak elektrik mühendisliği için tercih yapılacaktır. Herkesin okuyabileceği bir bölüm değildir. Matematik ve fiziğe ilgisi olmayan insanlar için oldukça zor bölümdür.

Mühendislik dallarını okumak isteyenlerin öncelikle mühendislik eğitimine ve istediği bölüme uygun olup olmadığına karar vermesi gerekir. Öğrencinin bilim araştırmaları konusunda ilgili olması gerekir. Bilim müzelerinde vakit geçirip, seminerlere, panellere vakit ayırmalıdır. Teknoloji sürekli geliştiği için günceli yakalamak adına buna mecbur olacaktır. Elektrik mühendisliği için ise laboratuvar deneylerine, devrelere, elektrik malzemelerine ilgi duyulması gerekir. Aksi takdirde yapacağınız bütün deneyler ve araştırmalar size eziyet gibi gelebilir.

Eğitim süreci boyunca üst düzey matematik gerekeceği için üniversite sınavına hazırlanırken türev, integral ve matris-determinant konuları asla ihmal edilmemelidir. Bu konular elektrik mühendisliği eğitiminizin temelini oluşturacak. Bu konulardan yoksun olarak lisans eğitimine geçtiğinizde bocalamanız yüksek ihtimal.

Üniversitelerin elektrik mühendisliği bölümlerine yerleşmek için bölümün bulunduğu dört okulun puan ve sıralamalarına bakarak hedef koymak gerekir. İstanbul Teknik Üniversitesi elektrik mühendisliği alanında en yüksek puana ve sıralamaya sahiptir. 88 kişilik kontenjan açan İTÜ elektrik mühendisliği için en az 453 puan gerekiyor ve İTÜ ilk 15 bin kişi arasına girmenizi istiyor. Yıldız Teknik Üniversitesi ise 139 kişilik kontenjanıyla en az 420 puan ve 28 bininci olmanızı istiyor. Ayrıca Yıldız Teknik Üniversitesi'nin elektrik mühendisliği için ikinci öğretim olarak bir alternatifi de var. Puanı ve sıralaması birinci öğretime göre düşük, en az 404 puan almanız ve 37 bininci olmanız gerekiyor. Kocaeli Üniversitesi en az 369 puan, Afyon Kocatepe Üniversitesi en az 301 puan istiyor.

En yüksek puanlı olanı ele alırsak İTÜ'ye yerleşmek için üniversite sınavının ilk aşamasından ziyade ikinci aşamasına daha fazla önem verilmelidir. YGS sonucu ne olursa olsun umutsuzluğa kapılmayın çünkü LYS'de yapacağınız matematik-geometri ve fizik neti sizi çok fazla ileri taşıyabilir. Bu yüzden YGS'den sonra değil, YGS'den önce LYS matematik-geometri ve fizik konularına hakim olmaya başlamanız gerekir. Fen alanında biyolojiye fazla önem vermeden kimya ve fizikte 25 üzeri net yapmak gerekir. Ülkemizde geometri ve fizik alanında ortalama düşük olduğu için bu iki derste 25 üzeri net yaptığınızde standart sapma sayesinde birçok kişiyi geçebilirsiniz.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst