Elde Açma Sade Börek

` GüLşah

Bayan Üye
65alhc.jpg


Malzemeler

1 kg un
125 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz


İç Malzemeleri


Arzunuza kalmış peynirli maydanozlu,patatesli,kıymalı olur

Hazırlanışı

Unun içine kabartma tozunu ekleyin güzelcene yoğurun. 20 dakika kadar dinlendirin hamuru sonra dört yumak eşit olacak şekilde kesin ilk bezeyi açın (30 santim büyüklüğünde) üzerini sıvıyağla azıcık yağlayın elinizle yayın dört bezeyi de aynı şekilde yapın çarşafınızı yayın açtığınız hamurların birini çarşafın üzerine koyun elinizle çekerek büyükçe açın üzerine yaptığınız içten serpin her yerine üzerine erittiğiniz yağdan her tarafına iki üç kaşık serpin çarşafın kenarından tutarak kaldırın rula yapın yağlanmış tepsinize sararak koyun diğer üç hamuruda aynı işlem yapın üzerine yumurta sarısı çörek otu serpin 200 derece fırında pişirin

Afiyet olsun..
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst