Salvo
Kayıtlı Üye
Elbasan Tava
Malzemeler
* 1 kg kuşbaşı kuzu eti
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 adet kuru soğan
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* su
Sosu için
* 500 gram süzme yoğurt
* 1 su bardağı un
* 2 su bardağı et suyu
* 2 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı
1. Soğan küp küp doğranıp salça ve et ile beraber kavrulur.
2. Kavrulan etin üzerini geçmeyecek kadar su konulur.
3. Yaklaşık yarım saat etler yumuşayıncaya kadar pişir.
4. Etleri bir süzgeç yardımıyla süzerek fırın kabına aktarın.
5. Un, yoğurt ve süzdüğümüz et suyunu bir tencerede karıştırıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
6. Ocağın altını kapatıp yumurta sarılarını ekleyip, iyice çırpın.
7. Etlerin üzerini kaplayacak şekilde sosu dökün.
8. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Malzemeler
* 1 kg kuşbaşı kuzu eti
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 adet kuru soğan
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* su
Sosu için
* 500 gram süzme yoğurt
* 1 su bardağı un
* 2 su bardağı et suyu
* 2 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı
1. Soğan küp küp doğranıp salça ve et ile beraber kavrulur.
2. Kavrulan etin üzerini geçmeyecek kadar su konulur.
3. Yaklaşık yarım saat etler yumuşayıncaya kadar pişir.
4. Etleri bir süzgeç yardımıyla süzerek fırın kabına aktarın.
5. Un, yoğurt ve süzdüğümüz et suyunu bir tencerede karıştırıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
6. Ocağın altını kapatıp yumurta sarılarını ekleyip, iyice çırpın.
7. Etlerin üzerini kaplayacak şekilde sosu dökün.
8. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.