Elbasan Tava

Salvo

Kayıtlı Üye
Elbasan Tava

Malzemeler

* 1 kg kuşbaşı kuzu eti
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 adet kuru soğan
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* su




Sosu için

* 500 gram süzme yoğurt
* 1 su bardağı un
* 2 su bardağı et suyu
* 2 adet yumurta sarısı

Hazırlanışı

1. Soğan küp küp doğranıp salça ve et ile beraber kavrulur.
2. Kavrulan etin üzerini geçmeyecek kadar su konulur.
3. Yaklaşık yarım saat etler yumuşayıncaya kadar pişir.
4. Etleri bir süzgeç yardımıyla süzerek fırın kabına aktarın.
5. Un, yoğurt ve süzdüğümüz et suyunu bir tencerede karıştırıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
6. Ocağın altını kapatıp yumurta sarılarını ekleyip, iyice çırpın.
7. Etlerin üzerini kaplayacak şekilde sosu dökün.
8. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst