El yapımı Kaykay

NewCS

Kayıtlı Üye
Konu Anlatımı Bana Ait Değildir...

Adım 1 yapıştırma
1 / 4 " Baltık huş ağacından yapılmış kontrplak iki tane (48" x8 " uzunluklarında) kontrplakları bir miktar süper tutkal ile birleştireceğiz (tercih ettiğim marka Gorilla Wood Glue). Düz bir tabaka içinde tutkal yaymak için bir fırça kullanın. 2 kontrplağı birleştirin.

WBYNLXPFPK5FAK8.jpg

A4A2LFTJB11YJRP.jpg

F6MLI7XMLOMMVDD.jpg

Adım 2 - Bükün.
Yapıştırılan kontrplaklar 2 tuğla arasında kurulu askıya alınacak tahtanın ortasındaki kitapların ağır kutuları bir çift ayarlayın.

8LOFWXBU78TKF9R.jpg

Adım 3 - Maşa.
Yapıştırılmış kontrplakları maşalayın(maşalar çok sıkı olmalı) 24 saat boyunca ellemeyin.
24 saat sonra maşaları çıkartın ve test etmek için kambur şekildeyken üstüne çıkın.
Kambur kısmı yere değmiyorsa testi geçmiştir. Hayırlı olsun 4, adıma geçebilirsiniz.

BUNE7NV3LGTJPUS.jpg

ORXJTZ4BZJID99G.jpg

L9NOMO0YG6ZFB9O.jpg

Adım 4 – şablon çıkartma
Kaykay bir şablon çizmek gerekir. Eğer referans olarak bir şablonunuz varsa doğal olarak yardımcı olur . U şeklinde bir şablon çıkartmanız gerekiyor şekil aktarmak için bir kalem kullanın. Ben iki ucunda aynı şablonu kullandım.

USKLUANN1L2OH1Y.jpg

PHBT3UVDTPMDBY4.jpg

Adım 5 - Kesme ve zımparalama
Kaykayımızın kaba şekli ortaya çıkmıştır.kenarlarını zımparalamayı unutmayın.

H4FF6MIFN5BBFHC.jpg

54JONDNVVXISUWR.jpg

Adım 6 – Tekerlekleri ekleyin.
Tekerlekleri oluşturduğumuz ana parçaya takın.Keskin dönüşlerde tahtanın tekerlekler ile temas ettiğini gördüm ve bu yüzden tekerleklerin tam üstüne gelen kısmı yarım daire şeklinde kestim ve zımparaladım.

T4IRISGE60E4VZW.jpg

Adım 7 – Boyama ve zımpara ile kaplama ve bitiriş
kaykay altına zevkinize göre tasarım yapabilirsiniz poliüretan boyayı birkaç kat kullanın bu kısımda boyadan kısıp tasarruf edeceğim diye uğraşmayın çünkü kaykayın altını bu boya koruyacak.Zevkinize göre çıkartmalar yapıştırabilirsiniz.
2YKIEFMKNKI6D6S.jpg

K9ULJVP76ZYXHRE.jpg

SE72DV82J3MUFV7.jpg

Not=haftada bir tekerleklerin içine ince yağ damlatılmalı tekerleklerin arasına kum toz vb şeylerin girmemesine dikkat edilmeli

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri